Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse gezondheidsautoriteiten bevelen aan dat sommige kinderen zich laten vaccineren tegen Covid-19

Het is de eerste keer dat in Frankrijk een vaccin voor kinderen tegen Covid-19 is goedgekeurd. Op maandag 19 december adviseerden de Franse gezondheidsautoriteiten een vaccin tegen Covid-19 van Pfizer-BioNTech, Voor kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar die een ernstig risico lopen op ziekte en overlijden.maar zonder dat voor deze hele leeftijdsgroep te doen, zoals in de Verenigde Staten het geval is.

De adviezen van de Hoge Gezondheidscommissie zijn in theorie adviserend, maar het ministerie van Volksgezondheid volgt ze bijna systematisch op. Het advies van de Franse gezondheidsautoriteiten is echter veel strenger dan het advies van hun Europese tegenhangers enkele weken geleden.

Ze adviseerden het Pfizer-BioNTech-vaccin voor alle kinderen van 6 maanden tot 4 jaar oud, redenerend dat de voordelen opwegen tegen de risico’s. Ze adviseerden ook een ander vaccin, Moderna, voor alle kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In het licht van de “drievoudige epidemie” riep de minister van Volksgezondheid op tot een “sprong” in vaccinatie

Er zijn maar weinig kinderen gevaccineerd

Deze standpunten waren in overeenstemming met beslissingen die zijn genomen in de Verenigde Staten, waar alle kinderen ouder dan 6 maanden gedurende enkele maanden tegen Covid-19 kunnen worden ingeënt. Voorlopig hebben de Franse autoriteiten alleen het Pfizer-BioNTech-vaccin goedgekeurd en vooral beperkt tot zeer specifieke categorieën kinderen. Dit zijn voornamelijk degenen die het risico lopen op ernstige complicaties.

Dit bevat Kinderen met een van deze comorbiditeiten: aangeboren hartaandoening, chronische leveraandoening, chronische hart- en ademhalingsaandoening – waaronder ernstige astma die voortdurende behandeling vereist, neurologische aandoening, primaire of door geneesmiddelen veroorzaakte immunodeficiëntie, zwaarlijvigheid, diabetes, hematologische maligniteiten, sikkelcelanemie en trisomie 21 », lijsten HAS. Naast gevallen Recente kanker, chronische nierziekte of neurologische stoornis.

Ten slotte wordt vaccinatie ook aanbevolen voor kinderen van wie de omgeving het risico loopt een ernstige vorm van Covid-19 te krijgen. Deze visie maakt deel uit van een context waarin zeer weinig Franse kinderen worden ingeënt tegen Covid, terwijl vaccinatie sinds eind 2021 openstaat tot ten minste 12 jaar.

READ  De grootste komeet die ooit door NASA is waargenomen, gaat met een snelheid van 32.000 km / h naar de aarde
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Covid-19: Het succes van de vaccinatiecampagne werd ontsierd door verschillen en onvoldoende herinneringen

De wereld met Agence France-Presse