Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Franse economie keert terug naar groei en haalt het niveau van voor de crisis in

Door SudOuest.fr met AFP

INSEE verwacht dit jaar een groei van 6%, waardoor de Franse economie eind 2021 weer ongeveer op het niveau van voor de crisis zal zijn.

De Franse economie keerde in het tweede kwartaal terug naar groei, met een stijging van 0,9% van het bbp, wat een goed voorteken is voor het bereiken van de groeidoelstelling van 6% van de regering dit jaar, ondanks zorgen over De vierde golf van de epidemie.

In het voorjaar vertraagde de economie voor het eerst als gevolg van de derde opsluiting, maar de activiteit herstelde sterk met Geleidelijke opheffing van gezondheidsbeperkingen Vanaf half mei.

BBP ligt dicht bij de periode vóór de crisis

Deze eerste schatting die vrijdag door INSEE is vrijgegeven, is iets hoger dan de verwachte +0,7%. De Bank of France rekende op een herstel van 1%.

Frankrijk noteerde de zwakste groei voor de grote landen in de eurozone, waarbij Duitsland met 1,5% vooruitging, Spanje met 2,8% en Italië met 2,7%. Maar de Franse economie verzwakte niet zoals zijn buren in het eerste kwartaal.

Bovendien bevindt het bruto binnenlands product van Frankrijk zich volgens het Nationaal Instituut voor Statistiek en Statistiek (INSEE) “dicht bij het niveau van vóór de crisis”, en is het slechts 3,3% gedaald ten opzichte van het niveau in het vierde kwartaal van 2019.

“Het is een uitzonderlijke prestatie voor de Franse economie”, verwelkomde de minister van Economie, Bruno Le Maire. In Frankrijk Inter.

Dit versterkt de verwachtingen van het Nationaal Instituut voor Statistiek en Statistiek, evenals van de regering, om dit jaar een groei tot 6% te zien, een van de hoogste percentages in het eurogebied, en de terugkeer van de economie naar haar vroegere -crisisniveau ongeveer eind 2021, na een recordrecessie van 8% vorig jaar.

READ  Waarden die gevolgd moeten worden in Parijs en Europa

De uitdaging: de epidemie beheersen

INSEE geeft op dit moment geen commentaar op de mogelijke impact van de vierde golf van de pandemie in Frankrijk deze zomer. Maar bedenk begin juli dat ook bij een heropflakkering de vaccinatie ingezet kan worden Voorkom beperkingen Te beperkt voor de economie.

Dit is ook wat de overheid ondersteunt, zo schatte Bruno Le Maire in een interview In de zondagskrant Dat “de gezondheidskaart geen invloed mag hebben op de omzet van de betrokken sectoren”, die het Solidariteitsfonds deze zomer waar nodig blijft steunen.

Consumptie worstelt om ‘zoals voorheen’ te stijgen

Ondertussen versnelde de consumptie in het tweede kwartaal (+0,9% na +0,2% in het eerste kwartaal), vooral voor accommodatie, voeding en vervoer, als gevolg van de heropening van bars en restaurants en de hervatting van reizen.

De consumptie blijft echter “ver onder het niveau van voor de crisis”, zoals INSEE aangeeft, aangezien de sluiting van zogenaamde niet-essentiële winkels de aankoop van gefabriceerde goederen heeft verminderd.

Aan de activiteitskant versnelde de marktdienstverlening sterk, met name in de hotel- en restaurantsector. De grondstoffenproductie herstelde zich, terwijl de bouw zich verder herstelde. Maar de inhaalslag in de maakindustrie is “meer gematigd”, merkt het National Institute of Statistics op.