Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dalende export dreigt het land in een recessie te storten

Euforie neemt af in China… Hoewel het land te maken krijgt met een epidemische heropleving als gevolg van de deltavariabele, en hoewel het de infectie ongeveer een jaar lang heeft uitgedoofd, zijn het de macro-economische indicatoren die besmet lijken te zijn met risico’s. Een nieuwe gezondheidscrisis.

In juli daalde de productieactiviteit tot het laagste niveau sinds begin 2020, toen het land te maken kreeg met de eerste golf van de pandemie. De zwakke binnenlandse vraag en export, samen met barre weersomstandigheden, hebben de Chinese fabrikanten de stuipen op het lijf gejaagd.

bijna recessie

In juli steeg de Purchasing Managers’ Index, die de activiteit van Purchasing Managers meet, van 50,9 de maand ervoor tot 50,4, een niveau dat gevaarlijk dicht in de buurt komt van de drempel (50) waaronder de economie zich in een recessie bevindt. Naast het feit dat het zijn laagste niveau in anderhalf jaar bereikte, ligt het vooral onder de verwachtingen van analisten, wat voor een verrassing in de markten zorgde. Het maakt ook een einde aan een periode van stabilisatie sinds de PMI onhandig bewoog tussen april en juni.

“Over het algemeen blijft de Chinese economie haar expansiedynamiek behouden, maar het tempo is vertraagd”, zei hoofdstatisticus Zhao Qinghe van het National Bureau of Statistics door AFP.

“In juli gingen sommige bedrijven de onderhoudsperiode voor apparatuur in, die, naast de impact van extreme weersomstandigheden zoals hoge temperaturen ter plaatse, overstromingen en natuurrampen, (veroorzaakte) een relatief zwakke productiegroei in vergelijking met vorige maand,” voegde hij eraan toe. . .

De export drukt de productie-index

De uitvoer lijkt de verslechtering van deze indicator ernstig te hebben beïnvloed. Zhiwei Zhang, economist en chef-kok bij Pinpoint Asset Management, observeert dans une note relevée par l’AFP que l’indice des commandes à l’exportation est à 47,7% en juillet, soit un niveau plus bas encore qu’il ya year .

“De export is dit jaar de belangrijkste groeimotor geweest. Deze publicatie van PMI-gegevens maakt me voorzichtiger over de groeivooruitzichten in de tweede helft van het jaar”, zei hij.

In mindere mate is de PMI van niet-producerende bedrijven een reden tot bezorgdheid, aangezien deze ook vertraagde. Het staat op 53,2 (-0,2) maar bevindt zich nog grotendeels in een groeizone. Het Nationaal Bureau voor de Statistiek ziet de dienstverlenende sector nog steeds gedreven worden door luchtvaart, horeca en accommodatie.

READ  De nachtmerrie van de werkgever