Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Filippijnen waarschuwen voor een verwoestende tsunami na een krachtige aardbeving

De Filippijnen waarschuwen voor een verwoestende tsunami na een krachtige aardbeving

De Filippijnse autoriteiten hebben op zaterdag 2 december een waarschuwing afgegeven met betrekking tot A ‘Verwoestende tsunami’ Het riep de bewoners op om landinwaarts te trekken, nadat een aardbeving met een kracht van 7,6 het eiland Mindanao, ten zuiden van de archipel, had geschokt.

“Er wordt verwacht dat er een verwoestende tsunami zal plaatsvinden met golven waarvan de hoogte levensgevaarlijk is.”Dat heeft het Filippijnse Instituut voor Volcanologie en Seismologie gezegd op.

Inwoners van de provincies Zuid-Surigao en Davao Oriental kregen het advies dit te doen“Onmiddellijk evacueren” Naar binnen of naar grotere hoogten.

Tsunami-waarschuwing in Japan

De US Geological Survey zei dat de aardbeving plaatsvond op een diepte van 32 kilometer om 22.37 uur (15.37 uur Parijse tijd), ongeveer 21 kilometer ten noordoosten van Hinatuan.

Volgens Agence France-Presse waren er geen directe meldingen van gewonden of schade.

Er is een tsunami-waarschuwing afgegeven voor de westkust van Japan na de grote aardbeving die de Filipijnen trof. Dat heeft het Japanse Meteorologisch Agentschap bekendgemaakt.

Aardbevingen komen dagelijks voor op de Filippijnen, omdat de archipel zich aan de Pacifische ‘Ring van Vuur’ bevindt, een gebied met intense seismische en vulkanische activiteit langs de tektonische platen in het Pacifische bekken. De meeste zijn te zwak om door mensen gevoeld te worden.

Een aardbeving met een kracht van 6,7 had op 17 november al de regio van het eiland Mindanao getroffen, waarbij ten minste negen mensen om het leven kwamen.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Vrede, een onverwachte erfenis van de tsunami van 2004 in Indonesië

De wereld met Agence France-Presse

READ  In Hongarije kiest de oppositie een "conservatieve en trouwe" kandidaat tegen Viktor Orban