Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

116 landen hebben zich ertoe verbonden de mondiale capaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen

116 landen hebben zich ertoe verbonden de mondiale capaciteit voor hernieuwbare energie tegen 2030 te verdrievoudigen

Zeven jaar om de productie van hernieuwbare energie te verdrievoudigen. Ongeveer 116 landen hebben zich ertoe verbonden dit te doen “Samenwerken” Verdrievoudig de hernieuwbare energiecapaciteit van de wereld tegen 2030 om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, op de Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten), zaterdag 2 december. Deze niet-bindende verbintenis is gericht op het bereiken van 11.000 gigawatt aan mondiale capaciteit voor hernieuwbare energie (windenergie, zonne-energie, waterkracht, enz.), vergeleken met ongeveer 3.400 gigawatt vandaag de dag, rekening houdend met “Verschillende uitgangspunten en nationale omstandigheden” Uit verschillende naties. Volg de top via onze live-uitzending.

De Verenigde Staten hebben nog eens 3 miljard dollar toegezegd aan het Groene Klimaatfonds. De toezegging van het Witte Huis moet echter worden goedgekeurd door het Amerikaanse Congres. De missie van dit fonds, opgericht door de Verenigde Naties in 2010, is ontwikkelingslanden helpen de gevolgen van klimaatverandering te verminderen.

Ongeveer twintig landen roepen op tot een verdrievoudiging van de nucleaire capaciteiten van de wereld tegen 2050. Deze landen, waaronder de Verenigde Staten en Frankrijk, zijn van plan de mondiale afhankelijkheid van steenkool en gas voor energie te verminderen. Deze gezamenlijke aankondiging werd gedaan door John Kerry, de Amerikaanse klimaatgezant, samen met een aantal leiders, waaronder de Franse president Emmanuel Macron.

De Verenigde Staten onthullen hun plan om de methaanemissies als gevolg van de olie- en gasindustrie te bestrijden. De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) heeft zaterdag in Dubai nieuwe regelgeving geïntroduceerd om dit bijzonder krachtige broeikasgas te bestrijden. Het is met name van plan het affakkelen van gas bij nieuwe faciliteiten in de Verenigde Staten te verbieden en bedrijven te verplichten technologie te gebruiken om methaanlekken te monitoren.

READ  Naar het aanpassen van de regels aan de economische situatie

Japan zal stoppen met het bouwen van kolencentrales zonder CO2-afvang. De Japanse premier Fumio Kishida heeft dit toegezegd tijdens een toespraak die hij vrijdag in Dubai hield. De archipel, die sterk afhankelijk is van geïmporteerde steenkool en andere fossiele brandstoffen, streeft ernaar om in 2050 koolstofneutraal te worden. Maar volgens sommige experts, zoals Leo Roberts, een onderzoeker bij het klimaatonderzoekscentrum E3G, vormt een dergelijke verandering een groot probleem. “de achterdeur” Om de levensduur te verlengen “Fossiele brandstofinfrastructuur” Bestaand.