Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Federal Reserve deed een inval in het appartement van Rudy Giuliani, de voormalige advocaat van Trump

De federale politie deed woensdag een inval in het appartement van Rudy Giuliani, een voormalig persoonlijk advocaat van Donald Trump en voormalig burgemeester van New York, in New York, als onderdeel van een onderzoek naar zijn activiteiten in Oekraïne, meldden verschillende Amerikaanse media woensdag.

Volgens de New York Times, onder vermelding van anonieme bronnen, werd een huiszoekingsbevel verkregen door federale aanklagers in Manhattan, en “elektronische apparatenEen advocaat heeft een zeer zeldzame aanval. Hij werd gecontacteerd en noch de openbare aanklager van Manhattan, noch de FBI hebben deze informatie bevestigd. Voor de advocaat van Giuliani, Robert Costello, gaat de zoekopdracht naar:Legaal banditisme». «Waarom zou je dit met iemand doen, laat staan ​​met iemand die diende als procureur-generaal, burgemeester van New York en persoonlijk pleitbezorger voor de 45e president van de Verenigde Staten?Hij vertelde de New York Times.

Volgens verschillende media hebben federale aanklagers de lobbyactiviteiten van Rudy Giuliani in Oekraïne al enkele maanden onderzocht, meer bepaald naar de mogelijke inmenging van de voormalige persoonlijke advocaat van Donald Trump, zelf een voormalige federale aanklager in Manhattan, met de regering.

Rudy Giuliani, 76, is niet aangeklaagd en officieren van justitie hebben niet officieel gesproken over het onderzoek. Maar in het najaar van 2019 bevond hij zich in het middelpunt van het Oekraïense schandaal dat het presidentschap van Trump deed schudden. Toen kwamen de pogingen van Rudy Giuliani om Kiev te overtuigen om compromitterende informatie over Joe Biden te verstrekken, en hielpen ze de Amerikaanse president aan de rand van verantwoording te brengen. Twee mannen die met hem samenwerkten in Oekraïne, Lev Parnas en Igor Froman, werden eind 2019 ook in New York aangeklaagd wegens het overtreden van de wetgeving inzake campagnefinanciering.

READ  Rusland voert intensieve militaire oefeningen uit met China

In de afgelopen maanden was Rudy Giuliani een van de sterkste supporters van Donald Trump en zijn beweringen dat de presidentsverkiezingen van 2020 vervalst waren in Joe Biden.