Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Onderzoek naar de renovatie van het appartement van Boris Johnson, die werd verdacht van particuliere schenking

De Britse kiescommissie kondigde woensdag 28 april aan dat er een onderzoek is geopend naar de renovatie van het appartement van Boris Johnson in Downing Street, nadat de premier ervan werd beschuldigd het werk te financieren met particuliere donaties.

“We zijn er nu van overtuigd dat er redelijke gronden zijn om te vermoeden dat er een of meer misdrijven hebben plaatsgevonden. Daarom zullen we dit werk voortzetten in de vorm van een formeel onderzoek om te bepalen of dit het geval is.”Legt de commissie uit na evaluatie van de informatie die de Conservatieve Partij haar sinds vorige maand heeft verstrekt.

Een woordvoerder van de regering zei dinsdag dat de kosten van de renovatie van het appartement werden gedragen door Boris Johnson, zonder te specificeren of de CEO al dan niet had geprofiteerd van een lening die hij later zou afbetalen.

Lees het verhaal: In het VK volgen beschamende Boris Johnson-schandalen

Scandal-serie

De aankondiging kwam kort voor de traditionele wekelijkse verhoorsessie van de premier in het Lagerhuis. Boris Johnson, die door zijn voormalige rechterhand en meesterbrein van de Brexit-campagne in 2016, Dominic Cummings, werd beschuldigd van verschillende vergrijpen, bereidt zich voor op kritiek van de oppositie van de arbeiders.

Hij weerlegde elke overtreding van de regels tijdens de renovatie van het appartement dat hij in Downing Street bewoonde. ‘Ik heb de kosten gedekt (…) En ik kan je vertellen dat ik me volledig heb gehouden aan de gedragscode, aan de ministeriële code. “Mr. Johnson aan de vertegenwoordigers.

READ  Ottawa bereidt zich voor om versterkingen naar het westen van Canada te sturen

Cummings verpletterde de Tory-leider en trok zijn onpartijdigheid in twijfel in een lange blogpost op vrijdag. Een paar dagen voor de lokale verkiezingen, op 6 mei, waren deze aanvallen bijzonder onwelkom voor Boris Johnson, die al verwikkeld is in een drukschandaal dat zich heeft verspreid naar sommige leden van zijn kabinet.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De nabijheid tussen de regering van Johnson en de particuliere sector is omstreden

Johnson wordt er ook van beschuldigd in de herfst van 2020 een netelige zin te hebben verzet tegen nieuwe insluiting. Krant dagelijkse mail Maandag bevestigd Boris Johnson zei tijdens een bijeenkomst eind oktober: ‘Geen verdomde opsluiting meer, laat de lichamen zich bij duizenden opstapelen.’ Ondanks de ontkenningen van Downing Street hebben verschillende media de informatie opgepikt en bevestigden ze bevestiging te hebben verkregen van anonieme bronnen.

Toen Boris Johnson in het parlement werd ondervraagd, ontkende hij woensdag dat hij het vonnis had uitgesproken, eraan toevoegend dat het besluit om opnieuw te beoordelen was ” erg moeilijk “ Nemen. “Gevangenisstraf is iets vreselijks, maar ik moet zeggen dat we het als vanzelfsprekend beschouwden dat we geen keus hadden.”, Verklaarde hij.

De wereld met Agence France-Presse