Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In India is de drempel van 200.000 doden overschreden, een aantal dat ongetwijfeld sterk onderschat is

Het land wordt geconfronteerd met een nieuwe epidemische golf van ongekend gevaar.

De gezondheidssituatie blijft rampzalig in India: de drempel van 200.000 bevestigde sterfgevallen door Covid-19 werd dinsdag overschreden, met voor het eerst meer dan 3.000 sterfgevallen in 24 uur, maar dat aantal wordt ongetwijfeld onderschat. Het ministerie van Volksgezondheid verklaarde dat in totaal 20.187 mensen zijn bezweken aan de epidemie in het land.

Zes miljoen nieuwe gevallen bevestigd in april

Het epicentrum van een meerdaagse coronavirus-pandemie met een ‘Indiase’ soort die niet goed wordt herkend, het meest bevolkte land ter wereld nadat China dagelijks nieuwe records vestigt

Maandag maakte het een wereldrecord bekend van 352.991 nieuwe besmettingen, wat leidde tot de eerste grootschalige internationale hulp sinds het begin van de gezondheidscrisis. Alleen al vanaf april zijn er deze maand bijna zes miljoen nieuwe gevallen bijgekomen.

Een land dat overspoeld wordt door slachtoffers

De slachtoffers van deze ongekende golf van epidemieën worden door het land geveegd, tot het punt dat in crematoria, zoals New Delhi, lichamen worden gecremeerd op parkeerplaatsen. Bij sommige etablissementen raakt ook het hout op, en gezinnen wordt gevraagd hun eigen brandstof mee te nemen.

Over de hele wereld roept het “Indiase” alternatief vragen op. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is het nog niet bekend of ‘meldingen van het hoge sterftecijfer te wijten zijn aan een toename van de intensiteit van de variabele, of aan een belasting van de capaciteit van het gezondheidssysteem als gevolg van de snelle toename van het aantal gevallen, of beide. “