Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De familieleden van Pele liggen tijdens de kerstvakantie aan zijn ziekenhuisbed

familieleden korrel Op zaterdag, kerstavond, ontmoette hij een Braziliaanse voetballegende wiens gezondheid onlangs is verslechterdvolgens hun berichten op sociale media.

Pele, 82, die lijdt aan kanker De dikke darm werd ontdekt in september 2021 en hij ligt sinds eind november in het ziekenhuis in São Paulo. Woensdag meldden zijn doktoren een “ontwikkeling” van kanker en “nier- en hartfalen”.

Pap, mijn kracht ligt bij jou.

Zijn zoon Edinho plaatste een foto op Instagram waarop hij Pele bij de hand neemt, met als onderschrift: “Papa, mijn kracht is bij jou.”

Edinho, technisch directeur van de voetbalclub Londrina, in de zuidelijke staat Paraná, voegde zich zaterdag bij twee van zijn zussen, Flavia en Kelly Nascimento, in het Albert Einstein Hospital, die de afgelopen dagen erg aanwezig waren bij Pele. “Hij is gearriveerd”, schreef Kelly Nascimento op Instagram, in reactie op de foto’s waarop Edinho en zijn dochters Sofia en Stephanie Nascimento te zien waren.

Edinho maakte de reis ondanks dat hij zich de dag ervoor had verontschuldigd omdat hij niet bij zijn vader kon blijven. “Ik zou hier graag willen zijn, maar ik heb hier verplichtingen vandaag. Ik ben geen dokter en ik kan niet veel helpen”, zei hij vrijdag tegen het dagblad Estadao.

“Nog een nacht samen”

Vrijdagavond laat plaatste Kelly Nascimento op Instagram een ​​gif van Pele die hem omhelsde op zijn ziekenhuisbed, slechts de helft van zijn gezicht zichtbaar en voorzien van neuscanules om de ademhaling te vergemakkelijken. “Nog een nacht samen, we zijn er nog steeds, in de jihad en in het geloof”, luidde het bijschrift.

READ  De terugkeer van "delicaat" naar Quartaro in Groot-Brittannië

Voordat het verontrustende gezondheidsrapport van Pele woensdag werd gepubliceerd, kondigden zijn twee dochters aan dat ze om “verschillende redenen” Kerstmis in het ziekenhuis zouden doorbrengen met de legendarische voormalige spits.

Er werd zaterdag geen bijzondere activiteit waargenomen voor het Einstein-ziekenhuis, waar slechts een paar journalisten wachtten op nieuws over de enige voetballer die het WK drie keer won (1958, 1962, 1970), volgens Agence France-Presse.

Pele werd opgenomen in het Einstein-ziekenhuis met een luchtweginfectie nadat hij eerder was besmet COVID-19Om zijn kankerbehandeling opnieuw te evalueren, lijkt het erop dat de chemotherapie die hij onderging niet effectief was.