Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Unie werkt samen met de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen in het militaire mobiliteitsproject

De ministers van Defensie van de Europese Unie kwamen donderdag (6 mei) overeen dat de Verenigde Staten, Canada en Noorwegen, leden van de NAVO, deelnemen aan een gezamenlijk project gericht op het versnellen van troepenbewegingen in Europa.

«Dit is een heel belangrijk onderwerp, niet alleen voor de Europese Unie, maar ook voor de NAVO.En de Duitse minister Angret Kramp-Karenbauer bevestigde. De alliantie riep de landen van de Europese Unie op om de verplaatsing van troepen uit de Verenigde Staten en Canada te vergemakkelijken. Gerelateerd ‘Een sprong voorwaarts in de praktische samenwerking om ervoor te zorgen dat strijdkrachten in Europa over de nationale grenzen heen kunnen worden ingezet», Drong de Duitse minister aan.

Sinds 2017 beschikt de Europese Unie over de mogelijkheid van een permanente georganiseerde samenwerking (PESCO) waardoor een groep landen hun samenwerking op het gebied van defensie kan ontwikkelen. “Het is een instrument voor leden van de Europese Unie, maar het kan worden opengesteld voor derde landen, mits de politieke voorwaarden worden gerespecteerd en hun deelname een meerwaarde oplevert.», De memo van een Europese ambtenaar.

«Versterking van de samenwerking tussen de Europese Unie en de NAVO»

Militaire mobiliteit is een van de tastbare aspecten van de samenwerking tussen de Unie en de NAVO, waartoe 21 lidstaten van de Europese Unie behoren. Het belang van troepenbewegingen op het continent is toegenomen als gevolg van de agressiviteit van Rusland sinds de annexatie van de Krim en zijn steun voor pro-Russische separatistische bewegingen in Oekraïne. Het hoofd van de Europese diplomatie Josep Borrell bevestigde dat dit gezamenlijke project over mobiliteit gaat.Het zal de defensie van de Unie doeltreffender maken en onze veiligheid helpen vergrotenDe Europese Unie heeft de komende zeven jaar 1,7 miljard euro uitgetrokken om te versterkenMilitaire mobiliteit»Vooral door infrastructuren zoals bruggen, spoorwegen en wegen te moderniseren.

READ  Vladimir Poetin zegt dat het verslaan van Rusland in Oekraïne 'onmogelijk' is.

Het project, geleid door Nederland, heeft tot doel de bureaucratische wachttijden voor troepenbewegingen over de grenzen te verminderen. “De toelating van deze drie belangrijkste partners van de Europese Unie en NAVO-bondgenoten tot het EU-project is van groot belang voor de transatlantische verbinding en zal de samenwerking tussen de EU en de NAVO op dit gebied helpen versterken.Het Nederlandse Ministerie van Defensie zei. Alle EU-landen behalve Denemarken en Malta hebben een overeenkomst ondertekend om een ​​permanente georganiseerde samenwerking tot stand te brengen, waar het VK niet bij is aangesloten.

Vijftig projecten werden goedgekeurd op het gebied van training, landoperaties, maritieme operaties, luchtoperaties, cyberdefensie, commando- en ondersteuningssystemen en ruimte. Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland waren de meest deelnemende landen. Deze vier landen steunen, samen met tien andere, de vorming van een 5.000 man tellende Rapid Action Force, en dit voorstel zal donderdag voor het eerst worden besproken door de ministers van Defensie en met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg.