Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Europese Centrale Bank legt Credit Agricole opnieuw een boete op van 4,8 miljoen euro

De Europese Centrale Bank legt Credit Agricole opnieuw een boete op van 4,8 miljoen euro

Dit is een maatregel die de Europese bankenpolitie in 2018 al heeft genomen, maar de bank heeft hiertegen bezwaar gemaakt.

Europese centrale bank Dinsdag legde de Franse rechtbank de Franse bank Crédit Agricole en twee van haar dochterondernemingen opnieuw een boete op van in totaal 4,8 miljoen euro voor het overtreden van de regels voor kapitaalrapportage, nadat de eerste boete was vernietigd door de Europese justitie.

Naast een boete van € 4,3 miljoen op het moederbedrijf, worden ook Crédit Agricole SA (CASA, beursgenoteerd), dochterondernemingen Crédit Agricole Consumer Finance (190.000 €) en Credit Agricole Corporate and Investment Bank (300.000 €) gesanctioneerd .

Credit Agricole kan in beroep gaan tegen de beslissing

Dit is een actie die de Europese bankenpolitie in 2018 al heeft ondernomen, maar deze actie Credit Agricole twijfelachtig. In 2020 heeft de Europese justitie de boetes afgeschaft, gezien ze “Onvoldoende motivatieAls de rechtbank de wettigheid van de beslissingen niet in twijfel trekt Europese centrale bankzij voeldenHet geeft geen details over de toegepaste methodologie“voor”Bepaal het bedrag van de boetes“.”De Europese Centrale Bank heeft deze procedurele maas nu aangepakt en sancties opnieuw opgelegdDat legt de stichting uit in een persbericht. In detail worden de bank en haar dochterondernemingen beschuldigd van “Classificatie van nieuw uitgegeven aandelen als eigen vermogen (…) zonder voorafgaande toestemming van de Europese Centrale BankDat meldt Francourtoise in een persbericht.

De door de ECB geconstateerde overtredingen hebben betrekking op vijf kwartaaloverzichten van resultaten tussen 2015 en 2016 en kapitaalratio’s, die de solvabiliteit van de bank meten. Sinds de financiële crisis van 2008 en de aanscherping van de regelgeving van de Europese Centrale Bank hebben banken Eurozone Hij moet een bepaalde kapitaalratio aanhouden om verliezen bij een nieuwe crisis te beperken. De Europese Centrale Bank heeft sinds 2014 beweerd dat zij de enige superintendent is van banken in de eurozone, maar heeft zelden gebruik gemaakt van haar bevoegdheid om particuliere instellingen sancties op te leggen. Crédit Agricole heeft opnieuw de mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaan bij het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU), zoals bepaald door de Europese Centrale Bank. De Franse bank houdt ook De mogelijkheid om tegen deze beslissing in beroep te gaanDat vertelde een woordvoerster aan AFP.

READ  Doctolib stuurde het onderzoek van zijn Duitse gebruikers naar Facebook en Outbrain

zie ook Inflatie: de Europese Centrale Bank kondigt een renteverhoging van 0,50 punten aan