Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Livret A had zijn beste maand in juli sinds 2009, gestimuleerd door een renteverdubbeling

De boekje Opnieuw lokte hij spaarders in juli, met een netto-instroom van 2,64 miljard euro volgens gegevens die dinsdag door Caisse des dépôts werden gepubliceerd.

Recordbesparingen na aankondiging van a In augustus verdubbelde zijn gemiddelde salarisin 2%.

Twee gemiddelde loonsverhogingen in 2022

Dit positieve saldo tussen stortingen en opnames, het hoogste sinds 2009, brengt het totale uitstaande bedrag van Livret A op 362,5 miljard euro. Cumulatief verschuldigd bedrag echter van Handboek voor duurzame en solidariteitsontwikkeling (LDDS), dat op zijn beurt vorige maand met 480 miljoen euro steeg, kwam uit op 491,8 miljard euro. Het verschuldigde bedrag van de twee gereguleerde grootboeken is sinds 1 januari met meer dan 22 miljard euro gestegen, meer dan in 2021 als geheel.

Het succes van deze populaire, gegarandeerde en liquide producten hangt samen met de stijging van de rentetarieven, die op 1 februari steeg van 0,5% naar 1% en vervolgens van 1% naar 2% op 1 augustus.

Het tweede niveau werd op 15 juli aangekondigd door de minister van Economische Zaken Bruno de burgemeesterOp aanbeveling van de gouverneur van de Bank van Frankrijk Francois Villeroy de Gallo. En deze stijging zou ook op 1 februari volgend jaar moeten doorgaan, aldus laatstgenoemde, verantwoordelijk voor de rekening.

Maar een negatief rendement door inflatie

Maar het rendement op Livret A blijft negatief gezien inflatie. Volgens INSEE bereikte dat laatste in juli 6,1% in één jaar tijd.

Livret A, dat gezamenlijk wordt beheerd door de Caisse des dépôts en banknetwerken, wordt voornamelijk gebruikt om sociale woningbouwterwijl LDDS zowel voor de sociale en solidaire economie is als voor energiebesparing in huisvesting.

READ  Met elke golf van Covid verzamelen deze geurkaarsen slechte recensies op Amazon

Die cijfers zijn exclusief die in het People’s Savings Book (LEP), dat bedoeld is voor gezinnen met weinig of geen belastingen, waarvan de bonussen op 1 augustus stegen tot 4,6%.