Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Patrick Drahy verdringt SFR

Patrick Drahy verdringt SFR

Velen van hen zijn nog op vakantie, medewerkers van SFR ontdekken aan het begin van het schooljaar een nieuwe trend. Patrick Drahy, eigenaar van het telecombedrijf, heeft dinsdag 23 augustus aan het eind van de dag in een gemaild “Memo to Staff”, Vertrek, Geldig vanaf vandaagCEO, Grégory Rabuel, en Fabien Costa, CEO, de consumentenactiviteiten van de operator.

Trouw aan Patrick Drahi, was Grégory Rabuel een historische CEO van de groep: hij trad in 2004 in dienst bij Numericable als klantmanager en is geleidelijk opgeklommen tot alle niveaus van de kabeloperator. Na de overname van SFR in 2014, koos Patrick Drahy hem uit om de consumentenactiviteiten van de exploitant, het hart van de reactor, te leiden, voordat hij in juli 2021 tot CEO werd benoemd.

In zijn memo aan het personeel, waar hij melding maakt van een besluit van A ” een overeenkomst “Patrick Drahi “Ik bedank Gregory van harte voor het geweldige werk dat de afgelopen jaren is verzet”. Aan de andere kant is er geen begeleidend commentaar “Einde van de taken” door Fabian Costa. Ook hij zit pas een jaar in deze functie. Grégory Rabuel is vervangen door Mathieu Cocq, hij is momenteel CEO Overseas en werkt sinds 2013 bij SFR. De taken van Fabian Costa worden overgenomen door Eric Prado.

De memo aan het personeel onthult niet de redenen voor dit plotselinge dubbele vertrek. Maar volgens een vakbondsbron heeft het duo de afgelopen maanden de dupe van de slechte commerciële prestaties van SFR. De stijging van de mobiele omzet met 7,4% in het tweede kwartaal van 2022 is te danken aan de integratie Coriolis en Sima, Virtual Operators (MVNO) overgenomen afgelopen mei. Zonder dit schatten financiële analisten van CreditSights dat de kwartaalomzet in mobiel met 2% zou zijn gedaald.

READ  SNCF realiseert 'extreem brute' lancering

Op weg naar een andere plaats

In vaste diensten (glasvezel en ADSL) daalde de omzet met 0,8%. SFR verliest al bijna anderhalf jaar bijna continu glasvezel- en ADSL-klanten, terwijl de drie concurrenten (Orange, Bouygues Telecom en Free) ze elk kwartaal winnen. Logischerwijs weegt deze inkomenserosie zwaar op de winst. Na een daling van 3,6% in het eerste kwartaal, vertoonden de totale bedrijfsopbrengsten van de telecomdochter Altice Europe een verdere verslechtering van 0,1% in de volgende drie maanden, ondanks een positieve impact op de kosten. Lancering van de regeling vrijwillig vertrek in 2021. Ook de aankoop van twee MVNO’s had een impact op de winst.

SFR verliest al bijna anderhalf jaar bijna continu glasvezel- en ADSL-klanten, terwijl de drie concurrenten ze elk kwartaal winnen

Je hebt nog 40,28% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.