Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De epidemie blijft afnemen in Frankrijk aan de vooravond van de heropening van terrassen en winkels

Status update – Nieuwe maatregelen, nieuwe rapporten en highlights: Le Figaro Het beoordeelt de nieuwste ontwikkelingen in de Covid-19-pandemie over de hele wereld.

Amfitheaters, bioscopen, theaters, musea … zelfs als de normen dalen, branden de Fransen woensdag 19 mei een beetje lichtheid en vrijheid, in een tijd waarin de epidemie vertraagt ​​en de vaccinatiecampagne voor het eerst 20 miljoen bereikt. Injectie.

  • Covid-19: Frankrijk bereidt zich voor op heropening

Nog een dag voordat we drankjes op het balkon en filmsessies retourneren. Na zes maanden van beperkingen en na een winter die wordt gedomineerd door het dodelijke Covid-virus, hervat Frankrijk deze week een deel van zijn vrije tijd, geholpen door de vertraging van de epidemie. Vanaf woensdag, De avondklok wordt verlengd van 19.00 uur tot 21.00 uur. Bioscopen die sinds 30 oktober gesloten zijn, gaan weer open met een schaal van 35% en maximaal 800 toeschouwers. Het is ook heropend, op kleinere schaal, voor musea, theaters, dierentuinen en zelfs alle bedrijven.

Zie ook – Heropening van de stands: Bruno Le Maire gelooft dat het een “zeer belangrijk moment” zal worden

Het aantal patiënten dat in de intensive care wordt opgenomen, blijft dalen, terwijl het totale aantal ziekenhuisopnames met 4.186 patiënten tot een dieptepunt in zes maanden daalde, een aantal dat in de tweede helft van april, het hoogtepunt van de derde golf, rond de 5.900 tot 6.000 bleef.

READ  Gijzelingsovereenkomst: Hamas stelt eindelijk specifieke eisen

Frankrijk zal “Zo‘We komen ter zake Als buitenmasker is niet langer verplichtMinister van Volksgezondheid Olivier Ferrand zei.

  • Pfizer en Moderna moeten effectief blijven tegen de Indiase variant

Moderna en Pfizer / BioNTech-vaccins zullen naar verwachting effectief blijven tegen de Indiase variant van het coronavirus, volgens voorlopig werk van Amerikaanse wetenschappers en aangekondigd op maandag 17 mei.

  • In Canada is de algemeen verantwoordelijke voor vaccinatie vervangen

Vandaag, maandag, heeft de Public Health Agency aangekondigd dat generaal Christa Brody de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 in Canada zal coördineren, ter vervanging van generaal Danny Fortin, die werd ontslagen vanwege een militair onderzoek dat op hem gericht was.

  • Het enige Covid-laboratorium in Gaza staat aan de zijlijn na de Israëlische inval

Lokale autoriteiten zeiden dat het enige Covid-19-laboratorium in de Gazastrook maandag niet langer screeningtests kon uitvoeren na een Israëlische inval in de kliniek die het huisvest.

  • UNICEF, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de G7 en de Europese Unie vragen om meer vaccins

Maandag riepen UNICEF en de Wereldgezondheidsorganisatie de Groep van Zeven landen en de Europese Unie op om hun dosisbijdragen te verhogen Aan het internationale Covax-systeem om Covid-19-vaccins te distribueren naar achtergestelde landen.

In juni zal het Covax-systeem bijna 190 miljoen doses missen in vergelijking met de oorspronkelijk geplande hoeveelheden. Ondertussen zou de Amerikaanse president Joe Biden maandag aankondigen dat er tegen eind juni 20 miljoen extra doses naar derde landen zouden worden gestuurd.

  • De bars en stadions zijn heropend in het VK
READ  Washington stemt ermee in om militaire oefeningen en raketpositionering met Moskou te bespreken

Op maandag 17 mei opende het Verenigd Koninkrijk bars, overdekte restaurants, hotels, musea, galeries en stadions.

Huisgezinshereniging is de hele winter verboden en is weer toegestaan ​​(beperkt tot zes personen of maximaal twee huizen), evenals vakanties in het buitenland. Een recente uitbraak van de Indiase soort, in Londen en Noordwest-Engeland, heeft dit beeld echter vertroebeld.

Zie ook – “Het Indiase alternatief zou het dereguleringsproces in het VK ernstig kunnen verstoren”, klaagt Boris Johnson

  • Cluster in Argentine River Plate voor de wedstrijd tegen Santa Fe

De Argentijnse voetbalclub River Plate heeft zes nieuwe gevallen van COVID-19 geregistreerd, naast 15 reeds bestaande, en het heeft mogelijk niet genoeg spelers om het woensdag tegen Independiente Santa Fe in Colombia op te nemen als onderdeel van het Copa Libertadores-toernooi.

  • In de greep van Covid werd India getroffen door een tyfoon

Maandag werd India getroffen door een gewelddadige tyfoon, die de strijd tegen de verwoestende COVID-19-epidemie, die elke dag meer dan 4.000 mensen doodt, bemoeilijkt.

Zie ook – India: enorme schade en tientallen doden als een krachtige cycloon nadert

  • Duitsland stelt vaccinatie open voor alle volwassenen

Vanaf 7 juni opent Duitsland vaccinatie tegen Covid voor alle volwassenen. Na een trage start heeft de vaccinatiecampagne in Duitsland een gestaag tempo bereikt.

Zie ook – “We hebben er alle vertrouwen in”: de president van Sanofi Frankrijk kondigt positieve resultaten aan voor de tweede fase van zijn kandidaat-vaccin

  • Ongeveer 3,4 miljoen doden

De epidemie heeft sinds eind december 2019 minstens 3381042 mensen gedood, volgens een AFP-rapport van officiële bronnen op maandag om 10.00 uur GMT.

READ  Het definitieve ontwerp werd in september in een referendum aan de president van de republiek gepresenteerd

Na de Verenigde Staten (586.330 doden) zijn de zwaarst getroffen landen Brazilië (436.537), India (274.390), Mexico (220.433) en het Verenigd Koninkrijk (127.679).