Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De energieminister van Qatar zegt dat “het ergste nog moet komen” voor Europa

De energieminister van Qatar zegt dat “het ergste nog moet komen” voor Europa

Saad Al-Kaabi zegt dat de warme winter de afgelopen maanden meer moeilijkheden heeft vermeden.

De minister van energie van Qatar waarschuwde dinsdag dat “het ergste nog moet komen” met betrekking tot de olie- en gastekorten in Europa, en zei dat warmere winters grotere moeilijkheden in de afgelopen jaren hadden voorkomen. afgelopen maanden. Het rijke Golfemiraat, een van ’s werelds grootste gasexporteurs, probeert langetermijncontracten met Europese landen te verkopen, waarvan de meeste zijn afgewezen ondanks het verwoede zoeken naar alternatieven voor Russische koolwaterstoffen.

“Het enige dat de mensheid en Europa dit jaar heeft gered, is de warme winter en de vertraging van de economie”, zei de Qatarese minister van Energie Saad al-Kaabi op een persconferentie in Doha.

“Realiteit (die) zal zegevieren”

Nadat Rusland in februari 2022 Oekraïne was binnengevallen, vreesden Europeanen voor gastekorten als gevolg van sancties tegen Moskou en stijgende prijzen op de wereldmarkten. “Als de economie in 2024 op gang komt vanwege een normale winter, denk ik dat het ergste nog moet komen”, zei hij.

“Als ze het niet beseffen, als ze geen goed plan hebben, als ze het imago van de olie- en gasmaatschappijen niet aantasten en als ze niet om de tafel gaan zitten met de producenten”, zullen Europeanen moeten gezicht, waarschuwde hij, “de realiteit (die) zal zichzelf opdringen.”

De belangrijkste artikelen

READ  De Verenigde Naties zeggen dat recente toezeggingen van landen weinig invloed zullen hebben op de opwarming