Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Strijders uit Oekraïne maken een gewapende inval in Rusland, een geëvacueerde nucleaire opslagplaats

De Russische regio Belgorod was op maandag 22 mei het doelwit van een inval door gewapende strijders uit Oekraïne. In een poging om deze nieuwe aanval op zijn grondgebied af te weren, vaardigde Rusland een decreet b “Rechtsregime voor het gebied van terrorismebestrijdingsoperaties” In dit gebied en de evacuatie van burgers.

Als er de afgelopen weken andere operaties hebben plaatsgevonden in dit grensgebied, dan is het de eerste die op deze schaal plaatsvindt, met het bombarderen van verschillende dorpen. Het toont ook de doorlaatbaarheid van de Russische verdediging aan.

Andriy Yusov, woordvoerder van de belangrijkste inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie, kondigde aan dat Rusland de kernwapenopslagplaats in Belgorod-22 met spoed heeft ontruimd na de inval aangekondigd door de Russische rebellen in de regio. , inclusief het agentschap ukrinform en publieke omroep opmerking.

daar “paniek” Vanzelfsprekend hebben de Russische autoriteiten, die ook tot de evacuatie van burgers hebben geleid, de GUR-woordvoerder toegevoegd, wiens verklaringen niet konden worden geverifieerd.

“Het is nog steeds erg spannend.”

Als reactie daarop presenteerde de FSB (Russische veiligheidsdiensten) zich maandagmiddag om 12.00 uur “Rechtsregime voor het gebied van terrorismebestrijdingsoperaties” In de regio krijgen de autoriteiten meer bevoegdheden om gewapende operaties uit te voeren en burgers te controleren of zelfs de bevolking te evacueren. Dit is de eerste sinds de invasie van Oekraïne in februari 2022.

De gouverneur van de regio Belgorod, Vyacheslav Gladkov, kondigde aan dat acht mensen gewond waren geraakt tijdens de gevechten en dat burgers het betreffende gebied verlieten. “Het is nog steeds erg spannend.”zei hij op Telegram en merkte op dat de autoriteiten van huis tot huis gaan om bewoners te waarschuwen. “Een groot deel van het betrokken land is vertrokken, en we helpen met onze transporten degenen die er geen hebben.”hij voegde toe.

READ  Haar botanische tuin werd vernield, waardoor ze 1.600 mensen kon voeden, en ze verzamelde meer dan € 230.000 aan donaties.
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Oekraïne intensiveert de sabotageoperaties in de grensgebieden met Rusland en de Krim

Volgens dezelfde bron werden de plaatsen Zamosti en Glotovo aangevallen door militanten, evenals de districtshoofdstad Gayvoron. “De Russische strijdkrachten nemen samen met de grenswachten, de Nationale Garde en de veiligheidsdiensten alle nodige maatregelen om de vijand uit te schakelen.”Hij zei.

Acties niet opgeëist door Oekraïne

Kiev ontkende, zoals altijd, elke betrokkenheid bij deze acties op Russische bodem. “Oekraïne volgt met belangstelling de gebeurtenissen in de regio Belgorod (…) maar heeft er niets mee te maken”stelde Mikhalo Podolak, adviseur van het Oekraïense presidentschap, gerust.

wereld toepassing

Goedemorgen wereld

Vind elke ochtend onze selectie van 20 artikelen die u niet mag missen

Download de app

Met een grootschalige Oekraïense tegenaanval in het verschiet, is Russisch grondgebied de afgelopen maanden en weken het doelwit geweest van een groeiend aantal sabotagedaden, bombardementen en drone-aanvallen die aan Kiev werden toegeschreven. Oekraïne heeft nooit acties opgeëist die het nooit heeft opgeëist, waarbij het liever de koers van de Russische partizanen oproept.

De lopende operatie werd geclaimd op een Telegram-kanaal dat zichzelf presenteert als behorend tot “Vrijheidskorps van Rusland”een groep Russen die aan Oekraïense zijde vecht, die al beweerde achter andere aanvallen in hetzelfde gebied te zitten.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Oekraïne brengt zijn troepen in slagorde voor een tegenaanval

Het is tijd om de dictatuur van het Kremlin te beëindigen.in een video die door deze zender werd uitgezonden, zei een man die afgelopen december aan Agence France-Presse was gepresenteerd “Caesar”de woordvoerder van de groep, door de media geïdentificeerd als een Russische neonazi die in 2014 de grens met Oekraïne overstak. Volgens de zender heeft de groep “helemaal bevrijd” Kozinka dorp en viel een tweede plaats aan, de hoofdstad van Gayvoron. Deze beweringen zijn niet onafhankelijk geverifieerd.

READ  Hoe creëer je een effectieve ochtendroutine voor een productieve dag?

Kiev verklaarde dat “het vechten doorgaat” in Bakhmut

Zijn woordvoerder Dmitry Peskov vertelde verslaggevers, die geloven dat het een poging van Kiev was “om de aandacht af te leiden” traag vallen.

Dit weekend kondigden Russische troepen aan dat ze deze verwoeste stad in Oost-Oekraïne, het toneel van de langste en bloedigste strijd van het conflict, hadden ingenomen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft ontkend dat hij Bakhmut heeft verloren en zijn leger zegt dat het nog steeds een klein gebied in handen heeft, terwijl het doorgaat met oprukken door de Russische flanken ten noorden en ten zuiden van de stad. De Oekraïense soldaten die rond Bakhmut vochten, zeiden echter tegen Kiev onafhankelijk Dat de gevechten aan de rand van de stad doorgingen, maar dat het leger de controle over de laatste straten met hoge gebouwen binnen de stadsgrenzen al had verloren. Oekraïense troepen verdedigen nu hun posities in dunbevolkte gebieden aan de rand van de stad.

Oekraïense troepen zijn nog steeds in staat om dicht bij de stad te komen, maar vanwege de zware artillerie van het Russische leger is het verplaatsen van uitrusting en voertuigen naar de posities ingewikkeld volgens Kyiv Independent.

Oekraïense media voegen eraan toe dat succesvolle Oekraïense tegenaanvallen ten noorden en ten zuiden van Pakhmut op 9 mei begonnen en nog steeds voortduren, maar uiteindelijk waren ze niet genoeg om de laatste opmars van Rusland naar de straten van laatstgenoemde stad te stoppen.

Dit satellietbeeld toont de volledig verwoeste Bakhmut-regio op 15 mei 2023 en zijn vorm in mei 2022, een jaar eerder.

‘De strijd gaat door’Met name de vice-minister van Defensie van Oekraïne, Jana Malyar, benadrukte “De dominante hoogten van het noorden en het zuiden”, Waar het Oekraïense leger beweerde het land te hebben heroverd op de Russen.

READ  Het illegale gebruik van een molecuul om de bananenplant geel te laten worden

Van zijn kant bevestigde het hoofd van de Russische paramilitaire Wagner Group, Evgeny Prigozhin, dat zijn mannen, in de frontlinie, zich zouden terugtrekken met 1elk June en dragen hun posities over aan de Russische reguliere strijdkrachten.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees De militie van Wagner en Vladimir Poetin claimen de overwinning in Bakhmut

Aan Oekraïense zijde beweerden de autoriteiten dat ze tijdens de nachtelijke aanvallen van ongekende omvang op de stad Dnipro, in het midden-oosten van het land, reageerden met raketten en drones. Zeven mensen raakten gewond in Dnipro en zeven anderen in de regio tijdens deze aanval, die werd uitgevoerd met behulp van Raketten van verschillende typen en Shahed-drones van Iraanse makelij, volgens het Oekraïense leger.

In de regio Kherson (zuiden) werd een 45-jarige man gedood door granaatscherven tijdens een inval.Bij Russische aanvallen in de regio Donetsk (oosten) kwamen volgens de Oekraïense autoriteiten twee mensen om het leven.

De wereld met Agence France-Presse