Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De eerste beelden van zonlicht op Mars zijn onthuld door de rover Curiosity

De eerste beelden van zonlicht op Mars zijn onthuld door de rover Curiosity

NASA/JPL-Caltech/MSSS/SSI

De rover maakte de foto toen de wolken hoger waren dan normaal, en daar is het koeler. NASA geeft aan dat het is gemaakt van kooldioxide-ijs, ook wel ‘droogijs’ genoemd. Het verschilt van de meeste Mars-wolken doordat het niet meer dan 60 kilometer boven het aardoppervlak zweeft en is samengesteld uit waterijs. Ze bieden wetenschappers essentiële informatie voor het bestuderen van de atmosfeer van Mars, de samenstelling en de temperaturen.

nachtelijke wolk

Maandag onthulde het Amerikaanse ruimtevaartagentschap een verbluffend beeld van nachtelijke wolken (die gloeien in de nacht), gemaakt op 27 januari. De laatste zonnestralen die door de wolken breken, onthullen een gigantische witte veer in de Marshemel. De iriserende wolk lijkt gloeiend roze, groen en blauw te zijn.

NASA/JPL-Caltech/MSSS

Atmosferische wetenschapper Mark Lemon legt uit NASA-persbericht. Kleurovergangen betekenen dat de deeltjesgrootte in de hele wolk verandert. “Dit vertelt ons over hoe de wolk evolueert en hoe de deeltjes in de loop van de tijd veranderen”, vervolgt Mark Lemon.

READ  Lijst. Covid-19: 'epidemisch herstel' bevestigd in Occitanie aangezien het totale infectiepercentage de alarmdrempel overschrijdt