Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De door de aarde geabsorbeerde warmte heeft een “ongekend” niveau bereikt

Dit wordt beschouwd als een “ongekende” stijging, volgens .een onderzoek Gedetecteerd door wetenschappers van NASA en de National Oceanic and Atmospheric Administration (een beetje). “De energieonbalans van de aarde is bijna verdubbeld in de periode van 14 jaar van 2005 tot 2019”Onderzoekers waarschuwen. Met andere woorden, de planeet zal bijna twee keer zoveel absorberen als in 2005.

Wat is een energieonbalans?

Het is de balans tussen de hoeveelheid energie die wordt geabsorbeerd en die wordt afgewezen. Een kritisch concept van het klimaat van de planeet. “zal verbeteren Hoge temperaturen en de smeltende sneeuw en ijs, Met als resultaat zeespiegelstijgingNorman Loeb, een NASA-wetenschapper en hoofdauteur van de studie, gedetailleerd op: CNN.

Satellietsensoren en oceaanboeien

Deze fout werd naar voren gebracht door een reeks gegevens die zijn opgehaald dankzij satellietsensoren die energiestromen in het aardsysteem meten. Oceanische boeien laten ook toe Een nauwkeurige schatting van de snelheid waarmee het wordt gedaan De oceanen van de wereld warmen op“, Details van de onderzoekers.

Stijgende temperaturen zijn gekoppeld aan menselijke activiteit

Als wetenschappers een natuurlijke evolutie opmerken inDe Stille Oceaan Het is mogelijk dat een van hen een belangrijke rol heeft gespeeld bij het versterken van deze energieonbalans, het zou met name relevant zijn voor menselijke activiteit. In feite, emissies broeikasgassen Het houdt warmte vast in de atmosfeer en leidt zo tot opwarming van de aarde. “Opwarming veroorzaakt andere veranderingen, zoals het smelten van sneeuw en ijs, evenals toename van waterdamp en veranderingen in wolken die de temperatuur verder kunnen verhogen. De onbalans in de energiebalans van de aarde is het netto-effect van al deze factoren‘, definieert het team van wetenschappers.

READ  Test de Soundcore Liberty Air 2 Pro echte draadloze hoofdtelefoon: compleet maar niet perfect

Een verontrustende studie, maar het maakt het niet voorspelbaar “Hoe de komende decennia eruit kunnen zien om het energiebudget van de aarde in evenwicht te brengen”.

Lees ook:

Grote internationale media beloven vanaf nu de term ‘klimaatnoodsituatie’ te gebruiken

Green Story: 5 dingen om te onthouden over het milieu begin 2021

Het noordpoolgebied is sinds 1971 drie keer sneller opgewarmd dan de planeet