Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De DGAC vraagt ​​dit weekend één op de vijf vluchten op evenveel luchthavens te annuleren

Vermindering van het verkeer om de staking op te vangen. Het directoraat-generaal Burgerluchtvaart (DGAC) heeft luchtvaartmaatschappijen gevraagd om 20% van hun geplande vluchten voor zaterdag en zondag op verschillende luchthavens, waaronder Parijs-Orly, te annuleren vanwege de staking van luchtverkeersleiders die tegen Pensioen hervorming.

Deze verlaging van het vluchtschema zal het onderwerp zijn van zaterdag OrlyMarseille, Nantes, Toulouse en Bordeaux, zei de regering in een verklaring, terwijl alleen Orly, Marseille en Toulouse zondag worden getroffen. Dit weerspiegelt een verbetering in de situatie voor vliegtuigpassagiers sinds de start van de nieuwe inpakvolgorde op dinsdag.

“matige” vertragingen

Van dinsdag tot en met vrijdag vroeg de DGAC luchtvaartmaatschappijen om hun vluchtschema’s te verkorten. 20% op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle en 30% Op de luchthavens van Parijs Orly, Beauvais, Bordeaux, Lille, Lyon, Nantes, Marseille, Montpellier, Nice en Toulouse.” Air France Het zei dat het van plan is om “ongeveer acht van de tien vluchten” uit te voeren, terwijl low-cost carrier Transavia, een lid van de KLM-groep Air France, op korte en middellange termijn 30% van zijn programma heeft geannuleerd, d.w.z. tussen 40 en 60 vluchten Niet dagelijks geblokkeerd.

De DGAC bevestigde woensdag dat “ondanks deze voorzorgsmaatregelen dit weekend verstoringen en vertragingen worden verwacht” en riep “passagiers op die hun vlucht kunnen uitstellen en bij hun luchtvaartmaatschappij kunnen informeren naar de status van hun vlucht.”

Op donderdagmiddag gaf de Europese luchtwaakhond Eurocontrol aan dat er sprake is van “matige” vertragingen bij vluchten die door bepaalde delen van het Franse luchtruim gaan, en zelfs “hoog” (meer dan 45 minuten) in het gebied dat behoort tot het centrum van de luchtverkeersroute (CRNA) . ). Brest. Volgens Eurocontrol zou Basel-Mulhouse Airport tegen het einde van de middag “aanzienlijke vertragingen” ondervinden bij aankomende vluchten.

READ  L'ingénieuse arnaque de deux étudiants toulousains pour escroquer La Poste