Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Chinese rover “Zhurong” begint de Rode Planeet te verkennen

De Chinese rover “Zhurong” begint de Rode Planeet te verkennen

Artistieke impressie van de Chinese rover “Zhurong” terwijl hij op pad gaat om Mars te verkennen. – / AP / SIPA

De op afstand bestuurbare Chinese robot “Zhurong” verliet zaterdag zijn landingsplatform MarsEen week na zijn aankomst zei het officiële nieuwe Chinese bureau om het oppervlak van de Rode Planeet te gaan verkennen. Het sturen van deze robot naar Mars is de eerste in zijn soort voor het Aziatische land, dat de tweede ter wereld is geworden die tot nu toe in een dergelijke operatie slaagt
Verenigde Staten van Amerika.

In juli 2020 lanceerde China zijn “Tianwen-1” onbemande missie vanaf de aarde, genoemd naar de sonde die de ruimte in werd gestuurd en bestond uit een orbiter (in een baan om Mars) en een lander met “Zhurong” aan boord. Afgelopen zaterdag geland In een gebied van de Rode Planeet genaamd “Utopia Planitia”, een uitgestrekte vlakte op het noordelijk halfrond van Mars.

De eerste foto’s zijn verzonden

Met een gewicht van ongeveer 240 kg is “Zhurong” de naam van de god van het vuur in de Chinese mythologie – hij stuurde woensdag zijn eerste foto’s. Hij moet ook bodem- en atmosfeeranalyses uitvoeren en de rode planeet in kaart brengen. “Zhurong” is uitgerust met zonnepanelen om het van elektriciteit te voorzien en het zou drie maanden moeten werken.

De rover is ook uitgerust met camera’s, radar en lasers waarmee hij met name zijn omgeving kan bestuderen en de samenstelling van Mars-gesteenten kan analyseren. De missie naar Mars moet ook zoeken naar mogelijke tekenen van een vorig leven.

Door een robot op Mars te kunnen landen, ChinaDat miljarden euro’s investeert in zijn ruimteprogramma om Europa, Rusland en de Verenigde Staten in te halen, getuigt van zijn steeds krachtigere ruimtevaartambities. Het stuurde zijn eerste astronaut de ruimte in in 2003 en lanceerde satellieten voor zichzelf of namens andere landen. In 2019 landde ze op een machine
De donkere kant van de maan – Eerst een wetenschapper. Vorig jaar zijn de monsters teruggebracht naar de aarde.

READ  De Urzikstan-kaart van Warzone zal 100 spelers hebben, zeggen ontwikkelaars