Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Chinese 5G-chip baart zorgen in Washington – Bevrijding

De Chinese 5G-chip baart zorgen in Washington – Bevrijding

Amerikaanse sancties

Het materiaal is gereserveerd voor abonnees

De nieuwste smartphone die tien dagen geleden werd onthuld door de Chinese telecommunicatiegigant Huawei, die al vier jaar onderworpen is aan Amerikaanse sancties, heeft opnieuw aanleiding gegeven tot speculatie over de inspanningen van het land om de achterstand op halfgeleiders in te halen.

Het is moeilijk om dit als toeval te zien: tijdens het korte verblijf van de Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo in China, een bezoek dat de spanningen tussen de twee grootmachten enigszins moest verlichten, bracht telecomgigant Huawei een bezoek. Op 29 augustus onthulde hij een nieuw smartphonemodel, de Mate 60 Pro. En in zijn ingewanden zit een genezer gemaakt in China Voor het eerst gebruik kunnen maken van het 5G-netwerk.

Hoewel de fabrikant van de apparatuur een van de leiders is op het gebied van de 5G-netwerkinfrastructuur, is het er de afgelopen jaren niet in geslaagd chips te verkrijgen die geschikt zijn voor zijn telefoons, vanwege de sancties die de Verenigde Staten in 2019 hebben opgelegd in naam van de nationale veiligheid. wordt vervolgd… Sindsdien gehard. Met de lancering van de Mate 60 Pro praten experts echter al tien dagen op volle toeren, vooral in Washington: hoewel de sancties zich sindsdien hebben uitgebreid tot de hele Chinese halfgeleidersector, hoe is het land erin geslaagd een van zijn componenten te produceren? ? Dit type?

Twee generaties uit elkaar

In dit opzicht hebben we te maken met meer gefragmenteerde informatie, aangezien Huawei erg gierig is geweest met de technische details over zijn nieuwe product. Momenteel komen de meest precieze elementen voort uit de vereiste analyses

READ  Amazon Echo Buds echte test van draadloze hoofdtelefoons (2e generatie): Gelukkig is er Alexa