Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Britse choreograaf Liam Scarlett sterft op 35-jarige leeftijd op beschuldiging van intimidatie

De wonderchoreograaf werd via het kanaal herkend en werd op 35-jarige leeftijd dood aangetroffen. De dag ervoor werd zijn volgende productie geannuleerd. De carrière van Liam Scarlett nam een ​​wending na een onderzoek in 2019 naar seksuele intimidatie.

Haar familie zei zaterdag dat de Britse danseres en choreografe Liam Scarlett, die werd beschouwd als de ster van het Royal Ballet in Londen voordat ze werd beschuldigd van seksuele intimidatie, plotseling stierf op 35-jarige leeftijd.

De laatste noemde de doodsoorzaak van de kunstenaar niet in de oogverblindende mars die de dag na het besluit van het Koninklijk Deens Theater werd aangekondigd om zijn balletproducties te annuleren. Frankenstein Vanwege ‘agressief gedrag’.

“Met grote droefheid kondigen we de tragische en plotselinge dood van onze geliefde Liam aan”, zei zijn familie in een verklaring. “In deze moeilijke tijd die het gezin doormaakt, vragen we dat onze privacy wordt gerespecteerd, zodat we kunnen rouwen”, voegde ze eraan toe.

Opkomst en ondergang

Liam Scarlett danste van 2006 tot 2012 in het Royal Ballet, voordat ze met pensioen ging als danseres. Toen vestigde de stichting hem als huiskunstenaar. Het kind werd beschouwd als een wonderkind van het Britse ballet en had daarna een indrukwekkende carrière als choreograaf met een indrukwekkende versie van het Britse ballet. Zwanenmeer In 2018.

Hij werd in de zomer van 2019 geschorst door het Royal Ballet nadat hij was onderzocht wegens seksuele intimidatie. Dit onderzoek eindigde na een paar maanden en er volgde niets, maar de stichting stopte met de samenwerking met hem.

READ  Feria de Nîmes: De storm verdronk de stieren van Margie en dwong de organisatoren het stierengevecht te annuleren

naar mij KeerHij werd beschuldigd van het maken van ongepaste opmerkingen over geslachtsdelen, seksuele aanrakingen, het bestellen van naaktfoto’s en plotselinge onderbrekingen tijdens de verandering van studenten die hij gedurende tien jaar had begeleid.

Seriële annulering

Na onderzoek KeerHet Queensland Ballet (Australië) verbrak alle banden met de voormalige danseres, die een associate artist was, en annuleerde zijn nieuwe adaptatieshow, Gevaarlijke relaties

Vrijdag annuleerde het Royal Danish Theatre zijn uitvoeringen Frankenstein, Onder verwijzing naar “Scarlett’s agressieve gedrag” in 2018/2019.

“Het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers is een topprioriteit voor ons. Daarom willen we op dit moment geen zaken doen met (Scarlett), en Frankenstein “In het voorjaar van 2022 werd dit geannuleerd”, zei directeur Casper Holton in een verklaring.

In de kleine wereld van klassieke dans verslappen de tongen en zijn veel gevallen van discriminatie, seksuele en morele intimidatie aan het licht gebracht sinds de # MeToo-beweging.