Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Bleues kwalificeerden zich op 4x400m en 4x100m voor de Tokyo Games

In de finale van de Wereldkampioenschappen estafette in Chorzo (Bologna), De Bleues kwalificeerden zich op 4×400 en 4x100m voor de Olympische Spelen in Tokio.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

De Franse dames 4 x 400 m en 4 x 100 m estafette races bevestigden de geldigheid van haar ticket op zaterdag 1 mei voor de World Relay Final in Chorzo (Polen) en boekten daarmee haar plaats voor de Olympische Spelen in Tokyo (23 juli – 8 juli). Augustus).

Amandine Brucier, Lacoste El Sokhna, Chana Ghribo en Floria Joyo, die terugkeerden naar het internationale niveau na een baby in 2019, werden derde in de 4x400m reeks om 3: 30.46, achter Cuba en Nederland. Ze wonnen daarmee op tijd een plek voor de zondagse finale.

Ondertussen wonnen Orlane Umbisa Dzangwe, Cynthia Leduc, Marussia Barry en Sarah Richard Mingas hun 4 x 100m serie met een tijd van 43,51 meter boven Zwitserland en Denemarken.

De acht finalisten van de verschillende estafettes die in Japan spelen, krijgen een plaats voor de Olympische Spelen. Kwalificatietoernooien hebben zich al gekwalificeerd voor de laatste finales van de wereldkampioenschappen in Doha, in 2019, zoals de 4×100 en 4×400 meter races voor heren.

Verschillende grote atletieklanden (VS, Jamaica, Canada, Australië …) kwamen niet naar Polen vanwege de gezondheidssituatie en het lage competitieniveau.

READ  De fusie Soudal-Jumbo-Visma: wat zijn de gevolgen voor Clermontois-Remy Cavagna?