Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De beurs van Parijs is onderweg naar nieuwe hoogten

De beurs van Parijs bereidde zich voor om dinsdagochtend haar bullish momentum voort te zetten, ondersteund door de goede performance van Wall Street de dag ervoor, toen investeerders hun zorgen over inflatie opzij schoven om tekenen van herstel te verwelkomen.

Het CAC 40-futures-contract duurde 0,24% veertig minuten voordat het werd geopend. De dag ervoor eindigde het zijn rally met 0,35%, versloeg 6.400 punten en zette een nieuw hoogtepunt op de afsluiting sinds 1 november 2000.

Wall Street heeft maandag opmerkelijke vooruitgang geboekt en was enorm optimistisch over het tempo van het economische herstel in de VS.

“Europese indices zouden vanmorgen opengaan in de nasleep van het herstel van de technologieaandelen in New York gisteravond”, zegt John Plassard, chief investment officer bij Mirabaud.

“De spanning kan echter stijgen drie dagen voordat de Amerikaanse inflatie (PCE) loslaat”, vervolgt hij.

Op diplomatiek front hebben de leiders van de Europese Unie maandagavond besloten hun luchtruim in Wit-Rusland te sluiten en een nieuwe reeks sancties in te voeren tegen het regime van Alexander Loekasjenko, die ervan wordt beschuldigd een Europees vliegtuig naar Minsk te hebben geleid om een ​​tegenstander te arresteren, die zijn onmiddellijke vrijlating eiste. .

Ze adviseerden ook dat Europese bedrijven het Wit-Russische luchtruim omzeilen.

Aan de indexzijde leidde de daling van de gezinsconsumptie in Duitsland tot een daling van de groei met 1,8% in het eerste kwartaal van 2021, tegen de achtergrond van aanhoudende beperkingen tegen de Covid-19-epidemie, volgens het Bureau voor de Statistiek dat zijn eerste schattingen corrigeerde. . Dinsdag neer.

De IFO-maatstaf van het Duitse zakelijke sentiment voor mei wordt ook verwacht vóór het consumentenvertrouwen in mei (Conference Board) en de verkoop van nieuwe huizen in de VS in april.

READ  De podcast is steeds meer gebaseerd op de gewoontes van de Fransen

De vice-president van de Federal Reserve, Randall Quarles, zal ook worden gehoord voor de Senaatscommissie voor banken.

Waarden die moeten worden gevolgd

Air France: Het bedrijf kondigde de opschorting aan van vluchten in het Wit-Russische luchtruim “tot nader order”, in overeenstemming met de aanbeveling van de Europese Unie na de kaping van een Europees passagiersvliegtuig met bestemming Minsk om een ​​van de tegenstanders te stoppen.

Abivax: de Franse biotech, wiens cursus maandag op zijn verzoek werd opgeschort, kondigde maandag positieve resultaten aan voor een tweede fase van een klinische proef in de behandeling van colitis ulcerosa (UC).

Oplossingen 30: Het Luxemburgse IT-servicebedrijf daalde maandag met 70% op de beurs van Parijs, te midden van een neerwaartse spiraal van wantrouwen onder beleggers ten aanzien van de waarheidsgetrouwheid van de rekeningen die het bedrijf publiceerde.

jra / ode / spi