Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De benarde situatie van de masterstudenten afwijzen

Aan het begin van het schooljaar heeft Julie Espinon haar studentenappartement leeggehaald. “Niet meer nodig” : Aan het einde van haar studie biowetenschappen aan de universiteit van Toulon behaalde de 24-jarige geen masterdiploma om haar studie voort te zetten. Ze had in heel Frankrijk een twintigtal cursussen aangevraagd, in neurowetenschappen – zou graag werken aan autisme -, biologie, immunologie … en merkte hulpeloos op dat de weigering zich uitstrekt tot half juli. Net als de duizenden bachelor-afgestudeerden die dit jaar op het terrein zijn geweest, kwam ze toen de directie binnen en is wettelijk verplicht om minimaal drie toelatingsoplossingen te vinden.

“We hebben mijn dossier ingediend bij Masters in Psychology, het heeft niets te maken met mijn licentie. Het slaat nergens op”, Julie is verbaasd dat ze, na te zijn afgewezen door de gevraagde universiteiten, om meer geschikte voorstellen heeft gevraagd. Maar we kwamen in september aan en het was een beetje laat om een ​​plek te vinden. ” De laatste zes aanvragen voor een master biologie die zijn directeur bij hem had ingediend, kwamen negatief terug. “Ik heb het gevoel dat alles is ingestort. Met mijn dossier zeiden mijn leraren dat het zou werken, “ Ze heeft littekens.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Master of the University, files bij de ingang

Na haar eerste licentiejaar te hebben herhaald, heeft Julie Espinon haar laatste twee jaar gecertificeerd met een gemiddelde van 12. “In mijn familie ben ik de enige die naar de universiteit ging. Ik had niemand om me te begeleiden, hij vertelde me bijvoorbeeld dat ik mijn derde jaar in een andere stad moest doen met een doelleraar”, Dit vertelt de dochter van een gemeenteambtenaar en een voormalig rijkswachter. Ze keerde terug met de dozen onder haar arm naar het ouderlijk huis, waar ze haar cv opstuurde voor banen als laborant. In afwachting van een nieuwe aanvraag volgend jaar… zonder enige zekerheid van succes.

READ  Kiezelstenen met tekeningen van teken verborgen in Frankrijk om zoveel mogelijk mensen op te voeden

knelpunt

Het beheersen van mentorstrategieën is een must geworden voor studenten, aangezien de druk om een ​​masterdiploma te behalen de afgelopen jaren is toegenomen. Terwijl het aantal niet-gegradueerde studenten tussen 2010 en 2019 met 155.000 steeg, nam het op masterniveau slechts met 70.000 toe.

De overgang naar Bac + 4, wanneer de selectie wordt gemaakt sinds de hervorming van 2017, is een echt knelpunt gebleken. “De stress neemt jaar na jaar toe en neemt zelfs twee jaar na de gezondheidscrisis toe, omdat we hogere slagingspercentages hebben gehad”, bevestigt Anne Fries, voorzitter van de Paul Valéry University in Montpellier.

Dit jaar stroomden getuigenissen van de benarde situatie van jongeren sinds eind juni zonder acceptatie uit op sociale netwerken onder de hashtag #EtudiantsSansMaster. Zonder een oplossing, ondanks de beschikbare licenties en, vaak, de juiste cijfers, wilden duizenden studenten toen hun “recht om te blijven studeren”, vastgelegd in de hervorming, doen gelden. Volgens ministeriële cijfers eind september zijn er 7.414 geclassificeerde verwijzingen geaccepteerd door onderwijsautoriteiten (vergeleken met 7.103 in 2020), wat alleen voor hen is. “meer dan een derde” van de studenten kreeg toelatingsvoorstellen.

Je hebt 72,43% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.