Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Wat gebeurt er in Loser, waar het besmettingspercentage nu het hoogst is van de grootstedelijke provincies?

Wat gebeurt er in Loser, waar het besmettingspercentage nu het hoogst is van de grootstedelijke provincies?

Het infectiepercentage steeg in zeven dagen met 271,4% in deze afdeling, wat kan leiden tot de terugkeer van beperkende maatregelen om de golf van de Covid-19-epidemie te voorkomen.

“In Lozeer verslechtert de gezondheidssituatie snel”, dinsdag schreef in een persbericht provincie Luzer, wijzend op de toename van het infectiepercentage, dat de verspreiding van Covid-19 in een gebied meet. Daarom is het opnieuw dragen van een masker “verplicht in voor het publiek toegankelijke inrichtingen die onderworpen zijn aan de gezondheidskaart”. Ook wordt de terugkeer van het masker naar de basisschool onderzocht.

Met Een incidentie van 102,2 per 100.000 inwoners Over een week (tot 8 oktober) heeft dit gedeelte al het hoogste niveau van de stad.

De waarschuwing in deze regio komt ook van de snelle toename van het besmettingspercentage: het was slechts 64,2 op 5 oktober en 27,5 op de eerste. Binnen zeven dagen steeg deze indicator met 271,4%.

Landelijk daalde het besmettingspercentage in deze periode van 49,7 op 1 oktober naar 43,1 op de achtste. In de provincies rond Loser schommelen de besmettingscijfers rond de 30 met een minimum van 9,1 in Cantal en een maximum van 66,1 in de Ardèche.

groepen en demografie

Deze sterke en snelle toename kan te wijten zijn aan het verschijnen van clusters. Op een punt van 8 oktoberHet regionale gezondheidsagentschap (ARS) Occitanie heeft al aangekondigd dat het “lokale gevallen van bijeenkomsten heeft geregistreerd die onmiddellijk passende sanitaire maatregelen vereisen om de besmettingsketens zo snel mogelijk te doorbreken”, zonder een minister te noemen.

Praat met Mathieu Bardel, directeur van ARS Lozère blauw Frankrijk “Twee groepen” in de sectie. Terloops benadrukt hij dat de snelle toename van de incidentie in deze regio ook te wijten kan zijn aan de demografische context. Met ongeveer 76.000 inwoners, “een gemiddelde van 100, dat maakt ons tussen de 80 en 90 gevallen op de afdeling”, legt hij uit. In vergelijking met een kleine populatie leidt elk geval snel tot verhoogde indicatoren van de epidemie.

READ  Studie biedt hoop op vereenvoudigd beheer

Dus als het infectiepercentage bijzonder hoog is in Losers, zijn ziekenhuisopnames voor Covid-19 op een historisch laag niveau met slechts één persoon in het ziekenhuis en één op de intensive care, volgens het laatste ARS-bulletin. Deze aantallen zijn veruit de laagste in de regio.

Aantal ziekenhuisopnames en herstel voor gevallen van Covid-19 in de regio Occitanie vanaf 8 oktober 2021
Ziekenhuisopname- en herstelnummers voor Covid-19-gevallen in de regio Occitanie vanaf 8 oktober 2021 © ARS Occitanie

Analyse van de oorzaken van deze epidemie

Matthew Bardell gaat echter niet voorbij aan zijn bezorgdheid over de huidige situatie. De vaccinatiegraad is dus lager dan het landelijk gemiddelde in deze regio, met 70% van de eerste ontvangers en 68,9% van de mensen met een volledig vaccinatieschema. Landelijk zijn die aantallen 75,5% en 73,3%.

Aan de andere kant bevestigt ARS dat de epidemische indicatoren blijven toenemen.

“Ondanks de clusters op scholen, hebben we een toename van meer dan 500% in het infectiepercentage voor kinderen van 45/65 jaar, wat een toename is die niet geassocieerd is met deze groepen”, legt Matthew Bardel uit, “We zullen nog een paar dagen nodig hebben om analyseer de redenen hiervoor.” epidemie.”

De provincie en het Coalitie voor Herschikking roepen inwoners op om de gebaren van de barrière en vaccinatie te respecteren en merken op dat als “de indicatoren verslechteren, andere maatregelen kunnen worden genomen”.

Salome Vincendon

Salome Vincendon BFMTV-verslaggever