De Belgen in het buitenland: Rennes-coach brengt nieuws over Jeremy Duques en meerdere duivels om te schitteren!

in Engeland

Topscorers Trossart en KDB

Manchester City won zaterdag thuis van Brighton. Leandro Trossard en Kevin De Bruyne stonden in deze wedstrijd tegenover elkaar en scoorden beiden een schitterend doelpunt. Wedstrijdoverzicht en doelvideo’s hier!

Liverpool verrast met rode lantaarn Nottingham Forest

Bodemclub Nottingham Forest zorgde zaterdagmiddag voor een verrassing door Liverpool met 1-0 te verslaan op de 13e speeldag van de Premier League. Door deze overwinning kan Forrest tijdelijk de laatste plaats afstaan ​​ten gunste van Leicester. Na een verpletterende overwinning op Manchester City afgelopen weekend (1-0) en opnieuw een succes op West Ham halverwege de week (1-0), verraste Liverpool de Reds met Nottingham Forest, dat als laatste eindigde in de Premier League-tabel voor de wedstrijd. .

Het was ex-Liverpool, Moeskroen en La Gantois-speler Taiwo Owenyi die in de 55e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Aurel Mangala, die de wedstrijd op de bank begon, kwam in de 80e minuut binnen in plaats van Shekho Kouyate.

Met zijn tweede overwinning van het seizoen laat Nottingham (9 punten) de Red Lantern Leicester (8 punten), die zondag naar Wolverhampton verhuist, tijdelijk in de steek. Liverpool staat op de zevende plaats met 16 punten, 11 punten voorsprong op Arsenal en 4 punten achter Chisya, en vierde, één spel achter.

In Italië

Topscorer en passer, Divock Origi is een voorbeeld in de overwinning van Milaan op Monza

Op zaterdagavond versloeg Milan Monza met een score van 4-1, als onderdeel van de elfde speeldag van de Italiaanse Serie A, en Divock Origi had een pass en een conclusie nadat hij de aanvallende voorsprong van Milaan had bewezen. Wedstrijdoverzicht en video’s van de assist en het Belgische doelpunt hier!

In Duitsland

Loting voor Castels, Bornau en Wolfsburg in Leverkusen

Wolfsburg tekende zaterdagmiddag Cowen Castells en Sebastian Bornau op proef bij Bayer Leverkusen met 2-2 op de elfde speeldag van de Bundesliga. Na een gemiste strafschop in het voordeel van Al-Ahly (10) maakte Moussa Diaby zichzelf goed door in de 17e minuut de score te openen.Wolves wist een halfuur geleden de gelijkmaker te maken dankzij een eigen doelpunt van Andreich (28). In de tweede helft bezorgde Arnold de bezoekers een voorsprong met strafschoppen (53e plaats), maar Frimpong bezegelde het eindresultaat met een score van 2-2 een kwartier voor tijd (76).

READ  Ellen van Dykroche La Coron Defant Marilyn Rosser en Anime Van Vleuten

Koningin Castells aan de polen en Sebastian Bornau in de centrale verdediging waren beide starters voor Wolfsburg. Als Castells de hele wedstrijd speelde, werd Borno in de 90e minuut gewisseld door Lacroix.

Ondertussen scoorde Dortmund een verpletterende overwinning op Stuttgart, 5-0. Door doelpunten van Bellingham (2 en 53), Sully (13), Reina (44) en Mukoko (72) kon BVB vandaag hun tegenstander verpletteren.

Thorgan Hazard, die aan het begin van de wedstrijd van de bank zat, verving Adeyemi (66e plaats) om ongeveer 25 minuten te spelen. Thomas Meunier, die een breuk had, zat niet in het gele personeelsbestand en zou afwezig zijn. Tot de WK-pauze.

In het klassement staat Dortmund (19 punten) vierde, 4 punten achter koploper Union Berlin, dat een wedstrijd minder heeft. Wolfsburg (11 punten) bezet de 13e plaats, twee punten achter Leverkusen, 14. Stuttgart komt in de beslissende wedstrijd, want het bezet de 16e plaats met 8 punten.

in Turkije

Met Batshuayi won Fenerbahce de derby tegen Basaksehir en nam de leiding

Fenerbahce versloeg zaterdagavond Basaksehir met 1-0 op de elfde speeldag van de Premier League. Door deze overwinning kan Fener de leiding nemen in het Turkse kampioenschap, na een reeks van drie opeenvolgende overwinningen. In een wedstrijd die over het algemeen werd gedomineerd door Fenerbahce, werden de twee teams pas in de 84e minuut beslist en het doelpunt van Diego Rossi was in het voordeel van de lokale bevolking. Michy Batshuayi, die begon met Fener, miste voor de vijfde wedstrijd op rij een doelpunt nadat hij scoorde in zijn laatste twee competitieduels en de laatste twee Europa League-duels. Hij werd in de 74e minuut vervangen door de spits van de dag.

Na 10 wedstrijden leidt Fenerbahce de Super League met 23 punten, voor Adana Demirspor (21 punten). Basaksehir staat achter Fener en staat nu drie punten achter de leiding.

In Frankrijk

Rennes en Geneseo hopen dat Jeremy Duques donderdag terugkeert naar de Europa League

Stade Rennes reist zondag af naar Angers, voor de twaalfde speeldag van de Franse Ligue 1. Rennes-coach Bruno Genesio zal de geblesseerde Jeremy Duques, die maandag terugkeert naar de groepstraining, niet kunnen oproepen. Hij mag dan volgende week donderdag terugkeren, tijdens het Europa League-duel in Fenerbahçe. Doku, 20, heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk spierblessures opgelopen. Hij speelde dit seizoen slechts in zes wedstrijden voor Wren, waaronder slechts één. Zijn laatste optreden was op 1 oktober, toen hij met 1-3 won in Straatsburg. Ook speelde hij eind september tweemaal 45 minuten met de Duivels tegen Nederland (1-2 nederlaag) en Frankrijk (2-2 gelijkspel).

READ  De koude woede van Riera kondigde de verandering in Saint-Etienne aan

“Jeremy zal naar verwachting maandag de training met de groep hervatten en zich voorbereiden op de reis naar Turkije”, vertelde Genesio vrijdag op een persconferentie.

Doku hoopt alsnog geselecteerd te worden voor het WK in Qatar, dat op 20 november begint. De roterende vleugelspeler speelde vorig jaar in de kwartfinale van het EK tegen toekomstig Europees kampioen Italië (nederlaag 2-1), maar maakt sindsdien geen deel meer uit van de selectie van bondscoach Roberto Martinez vanwege een blessure.

Rennes staat na 11 dagen vijfde in de Ligue 1 met 21 punten. In de European League staan ​​de Britten tweede in Poule B met 10 punten na vier dagen en staan ​​ze op gelijke hoogte met koploper Fenerbahce.

Los Openda speelde 57 minuten in de 0-1 overwinning van Lens op Marseille. Sang Aur scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd in de 78e minuut via David Pereira da Costa. Een succes waarmee Lens tijdelijk de tweede plaats in de Ligue 1 kan veroveren met 27 punten, vijf punten minder dan PSG. Marseille staat op de vierde plaats met 23 punten.

in Nederland

Valuijk en Belgen verliezen op eigen bodem tegen de ghouls

RKC Waalwijk heeft in het kader van de elfde speeldag van de Eredivisie een nederlaag met 1-4 toegegeven tegen Ajax Amsterdam. In totaal waren er vijf Belgen aanwezig op het grasveld en op de bank naast het gebouw. Met drie Belgen vanaf de start op het gras en nog twee op de bank, was de kant van RKC Waalwijk getint met zwart, geel en rood voordat ze tegenover Ajax, de koploper van de Eredivisie, stonden. Na een doelpunt dat door Kramer werd afgekeurd wegens buitenspel, moesten de Amsterdammers eerst het eerste doelpunt van Bergwis (22) ontvangen alvorens te reageren met een doelpunt van Clement (40). In de tweede helft verloor de Waalwijkse ploeg de controle over de wedstrijd en verloor van het tweede doelpunt van Bergwijs (53) en nog een dubbel gescoord door Probi (62 en 81).

Shawn Adewey en Thierry Lotonda waren beide hoofdrolspelers in de verdediging en speelden de hele wedstrijd, terwijl Dario van den Puijs, die naast hen startte, bij de start werd vervangen door een andere Belg, Zacharias Kali. Adewoye kreeg in de tweede helft een gele kaart (58) en Sebbe Augustijns bleef de hele wedstrijd op de bank.

READ  Manchester City mikt op Lucas Paqueta!

In het klassement consolideerde Ajax zijn koppositie met 28 punten in 11 wedstrijden. Walwick, die het seizoen goed begon, pakte slechts 5 punten in de laatste vier wedstrijden. Het Belgische team bezet met 14 punten de achtste plaats in de Nederlandse competitie.

In de VAE

Al-Ahly Dubai en Jason Denayer winnen nipt in Khorfakkan

Al-Ahly Dubai won zaterdag op de zevende dag van het Emirates Championship het kleinste gat (0-1) op Khorfakkan. Jason Denayer, die de hele wedstrijd de defensieve positie innam, moest tot de 64e minuut wachten om zijn collega Mohammed Jumaa het winnende doelpunt voor Al Ahly Dubai te zien scoren.

Dankzij deze overwinning degradeerde de club Denayer tijdelijk naar de derde plaats in de elite van het Emirati-voetbal met 13 punten, een punt lager dan Al Wasl, de eerste.

In Spanje

Zonder Eden Hazard versloeg Real Madrid Sevilla met de terugkeer van Thibaut Courtois

Wat betreft de terugkeer van Thibaut Courtois in het doel, Real Madrid versloeg Sevilla zaterdag met 3-1 namens de elfde speeldag van de Spaanse voetbalcompetitie. Courtois speelde de hele wedstrijd voor Real terwijl Eden Hazard Madrid en Sevilla Adnan Januzaj de wedstrijd vanaf de bank bekeken. Voor aanvang van de wedstrijd ontving Courtois de Yacht Award voor beste keeper van het jaar uit handen van Iker Casillas, terwijl de Franse Karim Benzema de Gouden Bal, die hij afgelopen maandag ontving, overhandigde aan de Madrid-fans. Wat hun teamgenoten motiveerde in de openingswedstrijd van Luka Modric na vijf minuten spelen.

Sevilla reageerde na afloop van de eerste helft en scoorde via Eric Lamela (54e plaats) de gelijkmaker. Tot slot verscheen Real laat in de wedstrijd met twee doelpunten in twee minuten uit de voeten van Lucas Vazquez (79) en Federico Valverde (81).

In het klassement handhaafde Real Madrid de koppositie in de Spaanse competitie met 31 punten, zes punten achter Barcelona, ​​dat een wedstrijd minder heeft. Sevilla bleef op de 14e plaats met 10 punten.