Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Amerikaanse striptekenaar George Perez, het personage van Marvel en het DC-universum, is overleden

De Amerikaanse striptekenaar George Perez, het personage van Marvel en het DC-universum, is overleden

Op zaterdag 7 mei maakte zijn entourage bekend dat George Perez, een personage in de superheldenstrips, op 67-jarige leeftijd is overleden aan alvleesklierkanker. “George is gisteren vredig bij hem thuis vertrokken met zijn vrouw die al 490 maanden zijn vrouw was en zijn gezin naast hem.”, schreef een van haar goede vrienden, Constance Aiza, op de Facebook-pagina van de artiest. Zijn twee grote uitgevers, Marvel en DC Comics, eerden hem onmiddellijk.

“Zijn bijdragen zijn behulpzaam geweest bij het ontwikkelen en opnieuw uitvinden van de lange en geschreven geschiedenis van DC.”verwelkomde de redacteur op Twitter. “Onze Marvel-familie rouwt om hun verlies.”Zijn tegenstander reageerde en benadrukte het belang van zijn werk Door alle strips.

Jorge Perez komt uit een Puerto Ricaanse familie en werd geboren in 1954 in de Bronx, New York. Hij is ongetwijfeld een van de beroemdste Amerikaanse stripboekontwerpers en scenarioschrijvers van de jaren 80, met voornamelijk superheldenstrips voor Marvel Comics en DC Comics.

    (Mark Stamas Fotoli/Newscom/CIPA/CIPA VS)

George Perez begon in de jaren ’70 bij Marvel en werkte vooral aan Avengers of, Beïnvloed door Jack Kirby, een van Marvel’s belangrijkste makers, brengt hij zijn gevoel voor anatomie en een betere wereld. Gaat verder in een andere belangrijke serie, Dezijn The Fantastic Four.

De ontwerper komt stilaan dichter bij de releases van DC, de grote concurrent van Marvel. Na het passeren van Justice League of AmericaPeres’ carrière begon met Jonge Titanen Geschreven door Wolfman en Revival geweldige vrouw Eind jaren tachtig.

Omslagdetails"geweldige vrouw" Door George Perez bij DC Comics.  (DC-strips)

George Perez kondigde in 2019 zijn pensionering aan vanwege gezondheidsproblemen.

READ  Video. Secret Song: De krachtige passie voor Dorothy die de Club Dorothée oprichtte