Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De advocaat van Washington klaagt Amazon aan wegens misbruik van dominantie

Karl Racine legt een klacht uit “Amazons gedrag en marktaandeel tonen de intentie om een ​​monopolie op te bouwen, met een serieuze kans op succes”.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Op dinsdag 25 mei heeft de procureur-generaal in Washington, DC, een rechtszaak aangespannen tegen Amazon, dat hij beschuldigt van belemmering van de concurrentie in internethandel. “Amazons gedrag en marktaandeel tonen zijn intentie aan om een ​​monopolie op te bouwen, met een serieuze kans op succes.”Details van de klacht van Carl Racine. De e-commercegigant haalt uit om te voorkomen dat bedrijven hun producten elders op zijn platform goedkoper verkopen. Het eist zowel compensatie als maatregelen om dit soort praktijken in de toekomst te verbieden. “Amazon gebruikte zijn dominante positie op de internetdistributiemarkt om koste wat het kost te winnen.”Hij is verontwaardigd in een reeks berichten die op Twitter worden gepost.

Seattle Group “Winst maximaliseren ten koste van verkopers en consumenten die gedwongen worden kunstmatig hoge prijzen te betalen, terwijl de concurrentie en innovatie worden geschaad”, Doorgaan met. “Het is precies het tegenovergestelde.”Een woordvoerder van Amazon waarmee AFP contact had opgenomen, reageerde. “Kooplieden bepalen hun prijzen voor de producten die ze in onze winkel verkopen.” “Amazon is er trots op lage prijzen aan te bieden voor een breed assortiment, en zoals elke winkel behouden we ons het recht voor om geen aanbiedingen te promoten die niet scherp geprijsd zijn.” hij voegde toe.

READ  Moody's handhaaft de Franse schuldrating