Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aangeklaagde ex-Boeing-piloot wil geen ‘zondebok’ zijn

Een voormalige Boeing-testpiloot werd donderdag beschuldigd van het niet doorgeven van kritieke informatie aan de Amerikaanse luchtvaartregulator, de Federal Aviation Administration, terwijl hij een 737 Max certificeerde die hij niet wilde worden.Zondebok‘, merkte zijn advocaat vrijdag 15 oktober op.

Mark Forkner, 49, is de eerste persoon die wordt vervolgd in het onderzoek naar de oorzaken van de 737 Max-crashes in 2018 en 2019 waarbij 346 mensen omkwamen. “Deze tragedie verdient het om naar de waarheid gezocht te worden – geen zondebokZijn advocaat, David Greger, zei in een brief aan AFP. “Als de regering deze zaak echt voor de rechter brengt, zal de waarheid aan het licht komen dat Mark deze tragedie niet heeft veroorzaakt, dat hij niet loog en dat hij niet moet worden aangeklaagd.“, hij voegde toe.

«Verkeerde, onnauwkeurige en onvolledige informatie»

Een grote jury uit Texas heeft Mark Forkner aangeklaagd. Hij wordt ervan beschuldigd de Federal Aviation Administration te hebben voorzien van “Verkeerde, onnauwkeurige en onvolledige informatieBij het wijzigen van het MCAS-vluchtcontroleprogramma, dat betrokken is bij beide tragedies. En om dit te doen om Boeing geld te besparen. In een in 2019 onthulde brief aan een collega merkte hij specifiek op dat de software het vliegtuig moeilijk maakte om in een simulator te vliegen. Maar hij koos er bewust voor om deze informatie niet met de FAA te delen, wat ertoe leidde dat de toezichthouder geen specifieke training voor piloten vereiste en geen verwijzing naar MCAS in trainingsdocumenten opnam.

READ  De Groenen en de Liberalen willen een coalitie vormen met de sociaaldemocraten

Boeing heeft al toegegeven verantwoordelijk te zijn voor het manipuleren van de autoriteiten en stemde in januari ermee in om meer dan $ 2,5 miljard te betalen om enkele rechtszaken te schikken. Maar in deze zaak is nog niemand vervolgd. Vertegenwoordigers van de families van de slachtoffers zeiden vrijdag dat Mark Forkner vooral “Zondebok».

«Boeing organiseerde een systeem om financiële winsten op korte termijn te belonen en Mark Forkner werkte binnen dat systeemNadia Melron, moeder van een van de slachtoffers van de crash van Ethiopian Airlines in maart 2019, merkte op:Aanklagers kunnen en moeten andere mensen zoeken die verantwoordelijk zijn voor deze incidenten. Alle families die iemand hebben verloren, voelen hetzelfde: alle leidinggevenden en bemanningsleden van Boeing zouden de gevangenis in moeten.Ze voegde eraan toe in een verklaring van de vertegenwoordiger van het advocatenkantoor dat de families van de slachtoffers verdedigt.