Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De epidemie doodt steeds meer mensen in Rusland

Nooit eerder zag Rusland zoveel sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Op zaterdag 16 oktober registreerde het land voor het eerst sinds het begin van de epidemie meer dan 1.000 doden, waarbij de vaccinatiecampagne in het land werd stopgezet. De officiële volkstelling van de overheid toont 1.002 doden en 33.208 nieuwe besmettingen.

Deze uitbraak komt wanneer slechts 31% van de Russen volledig is ingeënt, Volgens de gespecialiseerde website GogovTegen de achtergrond van publiek wantrouwen en terwijl Rusland het land is dat in Europa het meest door het virus is getroffen. SARS-CoV-2 verspreidt zich omdat de gezondheidsbeperkingen van de overheid beperkt zijn, hoewel veel gebieden opnieuw de vereiste hebben ingevoerd om QR-codes te verstrekken voor toegang tot openbare plaatsen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees COVID-19: In Rusland is het sterftecijfer met de dag hoger

het Kremlin, Zorg voor de economie, weigerde tijdens de regel significante beperkingen op te leggen op nationaal niveau “onaanvaardbaar” Lage vaccinatiegraad tegen Covid. “Onze belangrijkste taak is het vinden van de juiste balans tussen het doorbreken van de ketens van vervuiling (…) en het handhaven van voorwaarden om de economie te laten functioneren en voor mensen om geld te blijven verdienen.”Dat heeft Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov maandag gezegd.

Russen hebben sinds 2014 te maken met een daling van hun levensstandaard, waardoor de populariteit van de autoriteiten is afgenomen. Het Kremlin bevestigde deze week ook dat het medische systeem het groeiende aantal patiënten kan opvangen.

Tussen 222 duizend en 400 duizend doden

Rusland heeft ervaring opgedaan sinds het begin van de epidemie en “Alle medische infrastructuur is gemobiliseerd”Peskov zei donderdag. Tegenwoordig zijn er meer behandelingstechnologieën, meer medische monitoring en meer infrastructuurmogelijkheden. “

De autoriteiten verwijten het gedrag van de Russen. Minister van Volksgezondheid Mikhail Murashko schreef de huidige situatie toe “Voornamelijk voor populatiegedrag en immunisatie” Niet genoeg ondanks beschikbaarheid van verschillende nationale vaccins. Naast de lage vaccinatiegraad wordt de verspreiding van het virus vergemakkelijkt door een slechte naleving van barrièregebaren. Uit onafhankelijke peilingen blijkt dat meer dan de helft van de Russen niet van plan is zich te laten vaccineren.

READ  Na de ramp in Afghanistan is de NAVO een tijd van twijfel

Sinds het begin van de epidemie heeft Rusland officieel meer dan 222.000 doden geregistreerd, het hoogste aantal in Europa, ook al worden de autoriteiten ervan beschuldigd de omvang van de uitbraak in het land te onderschatten. Rosstat Instituut voor Statistiek, dat een bredere definitie bevat van sterfgevallen die verband houden met het coronavirus, registreert meer dan 400.000 sterfgevallen.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Rijk Rusland en arme Russen

De wereld met AFP