Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aandelenmarkt wordt geconfronteerd met inflatierisico’s als gevolg van de stijging van de olieprijzen

De aandelenmarkt wordt geconfronteerd met inflatierisico’s als gevolg van de stijging van de olieprijzen

Geplaatst op 6 september 2023 om 8:37 uur

De beurs van Parijs daalde met 0,85% tijdens de eerste drie sessies van september en zal naar verwachting woensdag verder dalen. Zwakke indicatoren in China en de eurozone versterkten het scenario van een vertraging van de wereldeconomie, vooral toen de Duitse industriële orders in juli met 11,7% daalden, wat aanzienlijk meer is dan de verwachte krimp van 4,3%. De stijging van de olieprijzen is een nieuwe uitdaging voor de centrale banken en hun doel om de inflatie terug te brengen naar de doelstelling van 2%.

Op Wall Street daalden de Dow Jones, S&P 500 en Nasdaq Composite dinsdag met respectievelijk 0,6%, 0,4% en 0,1%, de eerste sessie van een week die werd afgebroken door de feestdag van Labor Day in de VS. De Chinese markten zetten hun daling woensdag voort, waardoor de winsten die aan het begin van de week werden geboekt na goed nieuws op het vastgoedfront, werden tenietgedaan.

Spanningen op de obligatiemarkt

De Baril van Brent van de Mer du Nord a signé Mardi soir zijn première clôture au-dessus van seuil van 90 dollar depuis novembre à la suite van het besluit van de Rus en de Arabische saoudiet van langere reducties van jusqu’à-productie Einde van jaar. Deze uitspraken, die niet als een echte verrassing komen, hebben geleid tot onrust op de obligatiemarkt, in Europa en de Verenigde Staten, maar dreigen ook de inflatie weer aan te wakkeren. Zorgen over de groei duwden de dollar sinds begin juni ook naar een nieuw hoogtepunt ten opzichte van de gemeenschappelijke munt. De dollar kwam vanochtend echter tot rust op 1,0737 voor één euro (-0,1%).

READ  Komen uw reizen begin juli in gevaar?

De gouverneur van de Amerikaanse Federal Reserve, Chris Waller, zei dinsdag dat de laatste indicaties wijzen op een zachte landing voor de economie, terwijl hij opmerkte dat de Fed voorzichtig zal moeten zijn voordat ze overweegt het monetaire beleid te verkrappen. Volgens hem wijzen de laatste gegevens er niet op dat de centrale bank onmiddellijk actie moet ondernemen. Hij zei echter dat het verhogen van de rente met nog eens 25 basispunten de economie niet in een recessie zou duwen.

De Fed zal vanavond haar Beige Book publiceren, een voorbereidend document voor de MPC-vergadering die gepland staat voor 19-20 september. Maar daarvoor zal het Institute for Supply Management (ISM) zijn activiteitenindex in de dienstensector voor de maand augustus bekendmaken. Het had in het expansiegebied moeten blijven op 52,5, na 52,7 in juli.

Obligatie-uitgifte van Worldline

De Bank of Canada zal vanmiddag haar monetaire besluit bekendmaken. Net als zijn Australische tegenhanger van gisteren zou hij moeten kiezen voor de status quo door zijn beleidsrente op 5% te houden.

Worldline heeft aangekondigd dat het € 600 miljoen aan vijfjarige obligaties heeft aangeboden, met een coupon van 4,125%.

Stellantis zei dat 24 motorfamilies voor Europese voertuigen die sinds 2014 zijn geproduceerd, compatibel zijn met synthetische brandstoffen, zonder dat er enige aanpassing nodig is. De autofabrikant kondigde begin dit jaar aan dat het alternatieve e-brandstoffen ging testen als onderdeel van zijn inspanningen om zijn voertuigen op de Europese weg koolstofvrij te maken.

Volgens de analisten begon Jefferies Sartorius Steedim als een ‘koop’ te beschouwen.

READ  Waarom zal China de Verenigde Staten uiteindelijk niet snel inhalen?