Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple heeft een nieuwe langetermijnovereenkomst getekend met Arm

Apple heeft een nieuwe langetermijnovereenkomst getekend met Arm

Apple zal de ARM-architectuur nog vele jaren kunnen gebruiken om zijn eigen chips te ontwerpen. Apple heeft inderdaad een nieuwe overeenkomst met Arm gesloten die loopt tot 2040, en zelfs daarna. eerder gespot Reutersinformatie verschijnt in a financieel document Uitgegeven door Arm ter gelegenheid van de beursintroductie.

Zonder de ARM-architectuur is er geen Apple Silicon-chip. Afbeelding door Apple/McGeneration.

“We zijn een nieuwe langetermijnovereenkomst met Apple aangegaan die tot na 2040 reikt, waarmee we onze langdurige samenwerking met Apple en Apple’s toegang tot de ARM-architectuur voortzetten.”Zonder verdere details verwijzend naar de dochteronderneming van SoftBank.

Onnodig te zeggen dat dit contract essentieel is voor het bedrijf Cupertino, aangezien de systeem-op-een-chip iPhone, iPad en nu Mac gebaseerd zijn op Arm-ontwerpen. Deze nieuwe, twintig jaar oude overeenkomst laat zien dat dit niet op het punt staat te veranderen, ook al experimenteert Apple net als anderen met de open source RISC-V-architectuur.

En in hetzelfde document maakt Arm bekend dat grote spelers in de sector, waaronder Apple, TSMC, Samsung, Intel, Google en Nvidia, van plan zijn om later deze maand tijdens een beursgang voor in totaal $735 miljoen aan aandelen te kopen. SoftBank verwacht een waardering van $50 miljard tot $55 miljard, waarvan het 90% van de aandelen zal behouden.

Alles wat je moet weten over de bijzondere relatie tussen Apple en Arm

READ  Cyril Lynette, CEO van Prince Muhammad bin Fahd University, werd ontslagen na een buitengewone algemene vergadering