Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Daniel Radcliffe is ‘echt verdrietig’ over zijn breuk met JK Rowling

Daniel Radcliffe is ‘echt verdrietig’ over zijn breuk met JK Rowling

Daniel Radcliffe en JK Rowling spreken niet meer met elkaar. De acteur, die Harry Potter in de bioscoop speelde, zei dat hij “erg verdrietig” was over zijn recente scheiding van de auteur, na diens standpunten over de kwestie van transgenders.

“Als ik denk aan de persoon die ik ontmoette, de keren dat we elkaar zagen, de boeken die ik schreef, de wereld die ik me voorstelde, resoneert het allemaal met mij”, zei de 34-jarige Britse acteur. In een interview dat deze week verscheen in Monthly magazine Atlantische Oceaan.

Emma Watson staat op dezelfde pagina als Radcliffe

JK Rowling is van mening dat de rechten van vrouwen bedreigd kunnen worden door bepaalde eisen van voorvechters van transgenderrechten. De auteur veroordeelt met name de toestemming die soms aan transgendervrouwen wordt verleend om toegang te krijgen tot kleedkamers, toiletten of gevangenissen die voor vrouwen bestemd zijn.

Daniel Radcliffe heeft in het verleden publiekelijk afstand genomen van JK Rowling, van wie hij naar eigen zeggen al jaren niets meer heeft gehoord. Net als Emma Watson, die Hermelien Griffel speelde in de saga Harry Potter.

Zijn laatste uitspraken komen na een nieuwe controverse rond de kwestie van transgenders. JK Rowling reageerde vorige maand op de publicatie van een langverwacht rapport in Engeland, waarin werd opgeroepen tot uiterste voorzichtigheid met betrekking tot hormonale behandelingen en puberteitsremmers die worden aangeboden aan jonge mensen die twijfelen aan hun geslacht, vooral vanwege een gebrek aan ‘betrouwbare gegevens’.

JK Rowling ontkent transfoob te zijn

JK Rowling, die door sommigen is beschuldigd van transfobie – wat ze ontkent – ​​of, omgekeerd, door feministen wordt gezien als een nieuwe muze, voelde zich in het gelijk gesteld in deze 400 pagina’s tellende studie, geschreven door de eminente kinderarts Hilary Cass.

READ  In Nantes heeft Sarah haar restaurant heropend met een nieuwe bekendheid 'geniaal maar raar'

De schrijver reageerde op een gebruiker die suggereerde dat ze mogelijke excuses van Daniel Radcliffe en Emma Watson zou moeten accepteren: “Beroemdheden die vriendschap hebben gesloten met een beweging die de zuurverdiende rechten van vrouwen wil ondermijnen en die hun bekendheid hebben gebruikt om de transitie te bevorderen.” Minderjarigen kunnen hun excuses bewaren voor mensen die getraumatiseerd zijn door transgenderisme en kwetsbare vrouwen die afhankelijk zijn van unisex-werkplekken. Eerder gevraagd Atlantische Oceaan Daniel Radcliffe reageerde op deze aan hem gerichte verklaring: “Ik zal doorgaan met het verdedigen van de rechten van alle mensen uit de LGBTQ-gemeenschap en zal verder geen commentaar geven.”