Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Carla Bruni werd als verdachte gehoord in het onderzoek naar de achteruitgang van Taqi al-Din

Carla Bruni werd als verdachte gehoord in het onderzoek naar de achteruitgang van Taqi al-Din

Mark Piasecki/WireImage Illustratie door Carla Bruni. Het is bekend dat de vrouw van de voormalige president Nicolas Sarkozy een “beklaagde” is in het onderzoek met betrekking tot de kwestie van de Libische financiering van de presidentiële campagne van haar man in 2007.

Mark Piasecki/WireImage

Illustratie door Carla Bruni. Het is duidelijk dat de vrouw van de voormalige president Nicolas Sarkozy een “beklaagde” is in het onderzoek met betrekking tot de kwestie van de Libische financiering van de presidentiële campagne van haar man in 2007.

Justitie – Hij werd als verdachte ondervraagd. Op donderdag 2 mei zal zangeres en model Carla Bruni-Sarkozy de onderzoekssessie aanhoren naar de terugtrekking van bemiddelaar Ziad Takieddine, die Nicolas Sarkozy er tot dan toe van beschuldigde zijn presidentiële campagne van 2007 met Libisch geld te financieren.

In 2020 maakte Ziad Taqi El-Din een verrassende verandering in een interview met Wedstrijd Parijs En BFMTVVervolgens stuurde hij een maand later een brief naar de rechtbank. Vervolgens bevestigde hij dat de presidentiële campagne van Nicolas Sarkozy in 2007 niet door de Libiërs werd gefinancierd, een verklaring die zijn eerdere beweringen in het dossier tegenspreekt.

Deze retraite is onderwerp van een gerechtelijk onderzoek dat in mei 2021 begon, waarbij de vrouw van het voormalige staatshoofd in juni 2023 al als getuige was gehoord. Maar deze donderdag werd de zanger en het model opnieuw ondervraagd als verdachte door de rechtbank. Onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Bestrijding van Corruptie, Financiële en Fiscale Misdrijven (OCLCIFF) in Nanterre.

De kwestie van de associatie met “Mimi” Marchand

Aan het begin van het onderzoek werd Carla Bruni Sarkozy gehoord na de getuigenis van de fotografen. “ Mimi » Marchand (echte naam Michel Marchand) is ook bij de zaak betrokken. Om haar uitstapjes naar de residentie van het staatshoofd op de cruciale momenten van de retraite te rechtvaardigen, riep Michele Marchand op tot ontmoetingen met haar oude vriendin Carla Bruni.

READ  Wat is er met Colibree gebeurd sinds de opnames van Who Wants to Be My Partner?

Maar volgens een bron dicht bij de zaak heeft de onderzoeksrechter inmiddels verschillende elementen tegen hem ondervraagd. Allereerst A “Het verlangen om te verbergen” Geschreven door Carla Bruni “Ik heb alle berichten verwijderd die ik met Mimi Marchand heb uitgewisseld.” Op de dag van de aanklacht tegen laatstgenoemde, 5 juni 2021.

Daarom wordt Carla Bruni ervan verdacht Michel Marchand en fotografen Sebastien Valiella medio oktober 2020 te hebben geholpen bij het uitvoeren van een PCR-test, waardoor ze naar Libanon konden gaan om het interview af te nemen waarin Ziad Taqi Al-Din herriep.

Toen Nicolas Sarkozy tijdens zijn aanklacht begin oktober naar deze elementen werd gevraagd, antwoordde hij: “Destijds moest ze een PCR-test ondergaan, zoals miljoenen Fransen destijds. “Mijn vrouw helpt Michelle Marchand en ook haar vriendin zodat ze op reis kan gaan.”. “We worden lastiggevallen door de verzoeken van andere mensen om hen te helpen bij het uitvoeren van PCR-tests. Mijn vrouw heeft er niets mee te maken.”Het voormalige staatshoofd voegde eraan toe.

Wat betreft de berichten die zijn vrouw van zijn telefoon verwijderde, bevestigde hij dat hij zijn privéberichten bewaarde, en voegde eraan toe: ‘Als het een strategisch verlangen of een verhulling was, zou je je kunnen afvragen: waarom zij wel en ik niet? “.

Nicolas Sarkozy werd in twee zaken veroordeeld

Deze sectie “zich terugtrekken” Dit is een incident binnen het hoofdonderzoek naar de vermoedelijke Libische financiering van de presidentiële campagne van 2007, dat begin 2025 zal worden beoordeeld. In deze zaak zijn er nu elf hoofdrolspelers – waaronder Carla Bruni-Sarkozy – die ervan worden verdacht te hebben gewerkt bij tijden en in verschillende mate, in deze operatie, waarvan het voornaamste doel was de Franse justitie te misleiden.

READ  Rune. Bijna 500 anti-maskers verzamelden zich in Lyon, Begaard, Lynn en Chalinson voor de bijeenkomst

Onder de verdachten bevinden zich, naast Nicolas Sarkozy en Mimi Marchand, de makelaar Noel Dubos, die al veroordeeld is voor fraude, en de machtige zakenleider David Liani. De procedure tegen de in mei 2023 overleden financier Pierre Renault is beëindigd.

In februari werd Nicolas Sarkozy in deze zaak in hoger beroep tot gevangenisstraf veroordeeld “Pygmalion” Vanwege buitensporige uitgaven tijdens zijn verliezende presidentiële campagne in 2012, en in mei 2023, werd hij veroordeeld wegens corruptie en beïnvloeding in de zogenaamde Case “luisteren” (of de bismutkwestie). In deze twee zaken ging hij in beroep bij het Hof van Cassatie.

Zie ook op HuffPost :