Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dalende marges en volumes brengen huizenbouwers in beroering

Dalende marges en volumes brengen huizenbouwers in beroering

De verkoop van vleugels daalde in 2023 met 45%.
Reiziger 70/Shutterstock

Decryptie – In het eerste kwartaal gingen 284 bedrijven in de sector failliet. De signalen zijn rood.

Toenemende inflatie, stijgende krediettarieven, dalende verkopen… de gewelddadige crisis die vastgoed al maanden op zijn grondvesten doet schudden, richt nog steeds grote schade aan. We zien dit in de oude sector met de toenemende sluitingen van makelaarskantoren, en in de nieuwe sector met de aankondigingen van sociale plannen die sinds begin dit jaar zijn verdubbeld (Vinci, Bouygues Immobilier, Nexity, enz.). Huizenbouwers zijn niet immuun voor deze hele recessie. AST Groupe (omzet € 179 miljoen in 2023), tweede in deze sector in Frankrijk, maakte op vrijdag 19 april bekend dat het een versnelde preventieve procedure had geopend bij de Rechtbank van Koophandel van Lyon.

Deze aankondiging is niet echt een verrassing. Het merk Lion, dat instaphuisjes verkoopt aan een publiek dat voornamelijk uit starters bestaat, had begin maart al een herstructureringsplan aangekondigd met banenverlies en schrapping uit regio's daarbuiten.

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Geboren tussen 1980 en 2000? Kan 'de rijkste generatie in de geschiedenis' worden