Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Daarom is Final Fantasy 16 exclusief voor PS5 en komt het niet naar Xbox|  Xbox One

Daarom is Final Fantasy 16 exclusief voor PS5 en komt het niet naar Xbox| Xbox One

Sinds de verrassende onthulling in 2020 is Final Fantasy XVI aangekondigd als exclusief voor PlayStation 5, wat veel vragen heeft opgeroepen. Tijdens een bezoek aan de Square Enix-kantoren in Tokio, Japan, sprak producer Naoki Yoshida Met journalist Wesley LeBlanc van Game Informer Hij onthulde de motivaties achter deze strategische keuze en de implicaties ervan voor de ontwikkelstudio, Creative Business Unit III.

Een voor de hand liggende keuze voor Square Enix die dichter bij Sony dan bij Xbox is komen te staan


Square Enix begrijpt het belang van Final Fantasy als een belangrijke franchise en heeft de ontwikkeling van FFXVI benaderd door verschillende opties te overwegen, aldus Yoshida. Dragon Quest en de Kingdom Hearts-serie behoren ook tot de paradepaardjes van het bedrijf. Als het gaat om het ontwikkelen van een game, neemt Square Enix contact op met verschillende platforms en bedrijven om de verschillende aanbiedingen die voor hen beschikbaar zijn te evalueren.

Daarbij gaf Square Enix de voorkeur aan het aanbod van PlayStation. Deze beslissing is deels te danken aan de nauwe relatie tussen PlayStation en Square Enix, die al tientallen jaren bestaat en al heeft geleid tot verschillende exclusieve titels op PlayStation-consoles.

Final Fantasy zijn is een van de belangrijkste franchises van Square Enix, samen met Dragon Quest en de Kingdom Hearts-serie, wanneer we met de ontwikkeling beginnen, hebben we te maken met meerdere platforms en meerdere bedrijven om de game uit te brengen. En wanneer we zaken met hen doen, vertellen ze ons hun biedingen.

Vanuit het oogpunt van ontwikkelaars en programmeurs maakt het beperken van de ontwikkeling tot een enkel systeem het ons echter gemakkelijker en stelt ons in staat het te verbeteren. En dat stelt ons in staat om de prestaties voor dat systeem te maximaliseren, omdat we ons alleen op dat systeem richten.

Het stelt ons in staat om het spel te maken dat we willen maken en maakt het ons gemakkelijker.”

Wat de ontwikkeling betreft, legt Yoshida uit dat Creative Business Unit III wil dat Final Fantasy XVI voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Hij wijst er echter op dat de focus op één platform het voor ontwikkelaars en programmeurs gemakkelijker maakt om de game specifiek voor dat platform te optimaliseren. Door zich uitsluitend op de PlayStation 5 te concentreren, kan het team de spelprestaties maximaliseren door alle functies van deze console ten volle te benutten.

READ  Alle data en tips voor het krijgen van goede deals – Tuxboard


Aan de andere kant wijst Yoshida erop dat Square Enix veel hulp krijgt van de ontwikkelaars en programmeurs van het eerste deel, in dit geval PlayStation. Dankzij deze samenwerking kan Creative Business Unit III profiteren van aanvullende technische ondersteuning om de spelprestaties te maximaliseren.

Met deze PlayStation 5-exclusive kan Square Enix zijn middelen en inspanningen richten op het creëren van een kwaliteitsgame die voldoet aan de verwachtingen van fans van de Final Fantasy-serie. Deze strategische beslissing biedt ook de mogelijkheid om volledig te profiteren van de functies en prestaties van de PlayStation 5, waardoor gamers een optimale ervaring krijgen.

De exclusiviteit van de PlayStation 5 voor Final Fantasy XVI komt voort uit de bewuste keuze van Square Enix, die de voorkeur geeft aan het PlayStation-aanbod vanwege hun langdurige relatie en de voordelen die het met zich meebrengt op het gebied van game-ontwikkeling en -verbetering.