Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Da Silva en Henrique tekenen voor OL

Olympique Lyonnais heeft aan het einde van hun contract de goedkeuring gekregen van twee spelers, die deze zomer bij de club zullen komen. Damien da Silva (Rennes) en Henrique (Vasco) zullen zich inzetten voor Lyon.

OL heeft al de goedkeuring gekregen van twee spelers die deze zomer hun defensiesector zullen versterken, merkte hij op het team En het wordt bevestigd door RMC Sport. De aanvoerders van Lyon, die zich hebben uitgebreid tot Marcelo en niet lang meer hetzelfde doen met de Belg Jason Denayer, zullen binnenkort een andere doorgewinterde verdediger verwelkomen: Renees Damien da Silva (4 goals). Onlangs uitstekend tegen Paris Saint-Germain (1-1), waar hij zich goed zou hebben verdedigd tegen de Braziliaan Neymar, en Reign, die net zijn 33 jaar had gevierd, aan het einde van zijn contract bij Rennes was en hem niet had gezien. Daar is het hetzelfde. Om nog een seizoen te blijven.

Henrique is een puur product van Vasco de Juninho

Damien da Silva moet zijn contract nog tekenen, maar OL zou naar verluidt een overeenkomst van hem hebben gekregen op basis van een contract van twee jaar. Een andere verdediger op de linkerbaan moet binnenkort tekenen, maar voor drie jaar. Dit is de Braziliaan Henrique (27), linkerkant van Vasco de Gama, vrij aan het einde van het seizoen. Opgeleid bij Vasco heeft hij er tot dusver zijn hele carrière doorgebracht. Het is een club die Leon Juninho, de sportief directeur van Lyon, goed kent, met drie delen tijdens zijn voetbalcarrière (1995-2001, 2011-2012, 2013-2014). Volgens L’Equipe had OL plannen om het pad naar Renan Lodi (23), de speler van Atletico Madrid, te voltooien, maar het lijkt erop dat het erg moeilijk te bereiken was. Dus de ambitie van de Rhône Club wendde zich tot Henrique.

READ  Met de mishandeling van Maccabi Haifa gaan de Parijzenaars nog steeds door met hun onberispelijke leven

Als het versterken van de centrale defensiesector niet tot de prioritaire doelen van OL behoorde, wilde de club onder leiding van Jean-Michel Aulas daarentegen de linkerkant inschakelen. Gedaan. OL zal nu proberen mijn aanval een boost te geven, om te anticiperen op het mogelijke vertrek van de Nederlandse speler Memphis Depay, die vaak wordt aangekondigd naast FC Barcelona. Volgens L’Equipe zou Leon het imago van Jeremy Puja waarderen. De 24-jarige Ivoriaanse vleugelspeler brengt een goed seizoen door bij Sassuolo in de Serie A, scoorde drie goals en gaf assists.