Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sport  Zwemmen: Europees brons en Tokyo bij de hand voor dames 4x100m

Sport Zwemmen: Europees brons en Tokyo bij de hand voor dames 4x100m

Boedapest – Onder leiding van Marie Wattel en Charlotte Bonnet bracht de 4x100m-estafette voor dames het Franse team deze week de eerste medaille, een bronzen medaille, op de Europese zwemkampioenschappen op maandag in Boedapest, en de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio binnen handbereik. .

Drie jaar geleden in Glasgow, met Bonnet en Wattel al, maar ook met Béryl Gastaldello, de andere driekleurige runner-up, waren Franse vrouwen uitgedost in goud.

Zonder Gustallo deze keer, die in de Verenigde Staten bleef trainen, maar met Anuka Martin en Asia Touati eindigden ze als derde (3: 35,92), achter Groot-Brittannië (3: 34,17) en Nederland (3: 34,29).

“Dit is niet je gebruikelijke opstelling, we dachten dat met name de Nederlandse vrouwen ver achter zouden blijven, en we staan ​​niet ver achter op de eerste plaats, het is geweldig”, verheugt Bonnet zich.

Voorbij het Europese podium moeten we niet vergeten dat de Franse estafette bijna zegt dat het binnen tien weken (23 juli – 8 augustus) plaats zal vinden op de Olympische Spelen.

Om uitgenodigd te worden, moet het blauwe kwartet, afwezig – voor negenhonderd – van de werelden van 2019 waar twaalf van de zestien olympische tickets zijn uitgedeeld, vanaf mei deel uitmaken van de top vier van landen ter wereld die er nog geen hebben ontvangen. 31. .

– “Een speelkaart in Tokio” –

Na deze continentale finale eindigde hij als tweede, dankzij 3 minuten 35 seconden en 64 zwommen afgelopen december in San Rafael, achter het Britse optreden in het Hongaarse Basin. Onder meer de Denen en Italianen blijven nog achter.

READ  In Lens zal Paris Saint-Germain het leven ontdekken zonder Neymar of Messi

Zowel Wattel als Bonnet laten zich al zien in Tokyo.

“We zijn niet op ons best, we weten het, dat was ook niet het doel”, herinnert ik zich. In Tokio hebben we een goede kaart om te spelen. Waarom dromen we niet en gaan we naar het podium? denk dat het mogelijk is. Met een geslepen, met Beryl die zou kunnen toevoegen. We hebben snelheid, ik geloof echt in deze missie. “

Met Gastaldello, “dat over een paar maanden groter en groter wordt, dat geeft hoop op iets groots, het is duidelijk”, wemelt het van het laatste.

Kort voor de 4x100m finale kwalificeerde Wattel zich voor de 100m vlinderrace, gepland voor dinsdagavond, met de tweede tijd, op 57 seconden 48. Alleen Louise Hanson uit Zweden was de snelste (56,73), net als in de reeks.

Wattel, die traint in Loughborough, Engeland, moet het internationale podium nog bereiken.

Melanie Haines, meer dan 50 meter (25.08, 14e keer), en de jonge Johann Nadwi Broward, op de rug van 50 meter (25.11, 10e keer), kwamen niet door de halve finales.

– Kolesnikov in opkomst –

In deze niet-Olympische race werd Kliment Kolesnikov de eerste man onder de 24 seconden door zijn wereldrecord met zevenhonderd te verbeteren, in 23 seconden 93 (versus 24.00 in 2018 in Glasgow).

“Het is een ongelooflijk gevoel”, zegt hij.

Op 20-jarige leeftijd presenteert Kolesnikov, Europees kampioen trio 2018 (50m rug, 100m rug en 4x100m heren) de leiding: meer dan 100m, de Queen’s Race, presenteert zichzelf met de beste mondiale prestatie van het seizoen, in 47 seconden 31, waarbij hij de beste Wat hij heeft, dateert uit 2018, is in april meer dan zeven tienden in twee dagen.

READ  Na kritiek te hebben gekregen vanwege een verhaal over Israël, zal Emily Gomis niet langer ambassadeur zijn voor de Spelen

Ze is gewend aan de podia en haar hoogste pitch: een paar dagen na haar 32ste verjaardag presenteerde Katinka Hoszo zichzelf de veertiende continentale titel en vierde op de 400 meter wisselslag (na 2012, 2014 en 2016). De Hongaar won in 4 minuten 32 seconden en 73, de op een na beste prestatie ter wereld voor dit seizoen.

“De race was pijnlijk, maar het is normaal, geeft ze toe. Het is een tijd om me een goed gevoel te geven. Ik heb races, races en meer races nodig om voorop te blijven.”

Iemand die een handelsmerk heeft om zijn begin non-stop te volgen, wat het verdient om “Iron Lady” (Iron Lady) genoemd te worden, maar met een lichter programma, met slechts twee andere solo-races. , 200 meter gevarieerd en 200 meter vlinderslag.