Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Zowel in Occitanië als in Aveyron neemt de druk op de ziekenhuisdiensten af

Het aantal ziekenhuispatiënten daalt sterk.

Terwijl Frankrijk geleidelijk terugkeert naar een iets normaler leven, met het verstrijken van de eerste fase van deregulering op 19 mei, blijft ARS Occitanie statusrapporten publiceren over de Coronavirus-pandemie. In feite is het aantal patiënten nog steeds groot. In de laatste fase, die dinsdagavond om 19.30 uur werd onderbroken, meldde ARS 1.053 ziekenhuisopnames, in alle ziekenhuizen in de omgeving. Net als op landelijk niveau gaat het om een ​​volgende en voortdurende achteruitgang. In feite werden een week geleden 1.249 patiënten behandeld.

Het positiviteitspercentage van de screeningstest neemt ook af omdat het een week geleden 3% was (gemiddeld 737 nieuwe gevallen per dag gedurende zeven dagen) en nu 2,6% (687 nieuwe gevallen per dag). De achteruitgang houdt verband met twee hoofdfactoren: de terugkeer van zonnige dagen, waardoor de Fransen meer buiten zijn, waar de risico’s van vervuiling van binnen minder belangrijk zijn, en de vaccinatie vordert. In Occitanie zijn al meer dan 3,1 miljoen doses toegediend.

Vijfentwintig patiënten minder op Aveyron

In Aveyron is de trend vergelijkbaar. Dinsdagavond werden 70 patiënten in ziekenhuizen behandeld, of 25 minder dan een week geleden. Het aantal mensen op de intensive care blijft stabiel (6). Er waren echter vier nieuwe sterfgevallen per week.

Het besmettingspercentage blijft permanent rond de 100 stabiel. Op 22 mei (laatst beschikbare cijfer) was het 88,37.

READ  Alan Aspect, Quantum Noble en Charisma