Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: WHO waarschuwt voor Omicron en BA.2, ‘We zitten midden in de epidemie, het is nog niet voorbij’

Een woordvoerster van de Wereldgezondheidsorganisatie zei vrijdag dat de COVID-19-pandemie nog lang niet voorbij is.

In de laatste wekelijkse epidemiologische update meldde de Wereldgezondheidsorganisatie dat het aantal nieuwe infecties internationaal is gemeld met 8% Tussen de eerste en de tweede week van maart, want de herfst is sinds eind januari niet meer gestopt.

“We zitten midden in de pandemie”, zei Margaret Harris tijdens een persconferentie, eraan toevoegend dat ze “ver van het eindeMaria Van Kerkhove, een expert bij de Wereldgezondheidsorganisatie, voegde gisteren in een persconferentie toe: “In de afgelopen week hebben we een toename van 8% gezien in gedetecteerde gevallen, waarbij de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 11 miljoen gevallen rapporteerde, ondanks de significante afname van het testen op mondiaal niveau. de wetenschapper”.

ik moet zeggen dat Verschillende Aziatische landen Geconfronteerd met een toename van het aantal nieuwe gevallen. Zuid-Korea scoorde bijvoorbeeld meer dan 600.000 nieuwe gevallen woensdag 16 maart. Een aantal dat sinds het begin van de epidemie niet is bereikt.

Maar net als in Frankrijk in januari, komt de explosie van het aantal gevallen niet noodzakelijk overeen met een toename van het aantal doden. Midden in de golf van Omicron en met een grote gevaccineerde bevolking, weerstaat Zuid-Korea deze plotselinge golf goed.

ondergelopen hong kong

Een heel andere situatie in Hong Kong, China. De afgelopen dagen heeft de stad Overspoeld met een dodelijkere golf van ergens anders. Sinds de opkomst van de Omicron-variant aan het begin van het jaar heeft de stad van 4,4 miljoen bijna 1 miljoen gevallen geregistreerd voor 4.600 doden.

READ  DIRECT - Coronavirus: versoepeling van het gezondheidsprotocol op scholen

Zelfs de gezondheidsautoriteiten en de media in Hong Kong meldden dat a Doodskisten tekort Aan de gang in de stad. Volgens de onderzoekers staat vast dat het aantal vervuilingsslachtoffers veel hoger is dan de officiële cijfers en dat al bijna de helft van de bevolking besmet is.

Opsluitingen in China

In China, hoewel officiële cijfers enkele duizenden nieuwe gevallen meldden, besloot de regering vorige week om meerdere grote steden te tellen. Het is voor Shenzheneen stad in de buurt van Hong Kong die heeft besloten haar bevolking van 17 miljoen te beperken vanwege uitbraken van Omicron-gevallen in volkswijken en die economisch verbonden met Hong Kong.

BA.2 Help niet met dingen

Dus hoe verklaren we deze nieuwe golf? De Omicron-variant die de afgelopen weken geleidelijk van het Westen naar Azië is verhuisd, maar ook met de komst van de BA.2-subvariabele. Van Kerkhove benadrukte dat “BA.2 het meest besmettelijke type SARS-CoV-2 is dat we tot nu toe hebben gezien”.

De vaccinatiedekking is in sommige Aziatische landen nog niet perfect, en de angst is groter met het toenemende aantal nieuwe gevallen, en Hong Kong is nu al de illustratie.