Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Wat is de nieuwe bijwerking die door de Engelsen wordt gemeld?

Covid: Wat is de nieuwe bijwerking die door de Engelsen wordt gemeld?

Covid: Wat is de nieuwe bijwerking die door de Engelsen wordt gemeld?
Enkele maanden na het oplopen van een covid-infectie kunt u het slachtoffer worden van epileptische aanvallen en epilepsie, ook al zijn de risico’s klein. © Adobe Stock

Enkele maanden nadat u met COVID bent besmet, kunt u stuiptrekkingen en toevallen krijgen. Dit is het alarmerende resultaat van een wetenschappelijk team uit Oxford. We zijn aan het evalueren.

Verhoogd risico op epileptische aanvallen

Een team uit Oxford, Engeland creëerde een Verband tussen covid-infectie en verhoogd risico op infectie Convulsies en epileptische aanvallen. De resultaten van hun onderzoek zijn sinds 16 november 2022 gepubliceerd in het tijdschrift Neurologie. Het is het tijdschrift van de American Academy of Neurology.

Het gevaar betreft vooral kinderen.

OnderzoekersOxford universiteit Les gezondheidsdossiers Meer dan 150 duizend besmet met griep en Covid. Geen van de patiënten leed aan epilepsie of toevallen. De Epilepsie risico Het is duidelijker binnen kinderen in vergelijking met volwassenen’, merkt het team van professor Arjun Sen dat deze studie uitvoerde ook op.

Waarschuw kinderartsen en huisartsen

Dit is gevaarlijk Toevallen en epilepsie in kinderen Wetenschappers worden aangemoedigd om te vragen Gezondheidsprofessionals verlenen van een speciale aandacht»Voor kinderen met partieel beginnende aanvallen binnen drie maanden na infectie met Covid-19.

Laag algemeen risico

Gelukkig is de Risico op toevallen en epilepsie bijzonder. Volgens de auteurs van het onderzoek is het voor minder dan 1% Van alle mensen die positief testten.

bron : Neurologie
READ  Covid-19: waarom zien we geen nieuwe varianten opkomen?