Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sophie Adinot uit Toulouse voegt zich bij een nieuwe lichting Europese astronauten

Sophie Adinot uit Toulouse voegt zich bij een nieuwe lichting Europese astronauten

Franse sophie adinot maakt deel uit van Nieuwe promotie voor astronauten van de European Space Agencykondigde deze woensdag aan tijdens een persconferentie door de directeur, Josef Ashbacher. Deze astronauten werden gekozen uit 22.000 voorlopige kandidaten, waaronder 7.000 Fransen.

De nieuwe actie voor Europese astronauten omvat twee vrouwen en drie mannen. Sophie Adinot is de eerste Franse vrouw die astronaut wordt sinds Claude Hainery. Deze 40-jarige ingenieur is een luchtmachtofficier. Ze was al de eerste helikoptertestpiloot. Tijdens twee missies in Afghanistan komt Sophie Adinot onder de controle van de Caracal. Het nam ook deel aan gevechtszoek- en reddingsoperaties om piloten te bergen die in vijandig gebied waren uitgeworpen of gewond waren geraakt. Het vloog ook met Super Bomas-helikopters die bedoeld waren om de president van de republiek of ministers te vervoeren. “We hebben zo hard gewerkt om hier vandaag te komen”, zei Sophie Adinot op het podium in het Grand Palais in Parijs.

Een andere Fransman die deel uitmaakt van deze nieuwe upgrade voor astronauten: Arno Prostdie een back-upastronaut zal zijn.

De nieuw aangestelde astronauten werden welkom geheten in de Cité de l’Espace in Toulouse, waar de ESA-aankondiging werd uitgezonden.

READ  De Webb-ruimtetelescoop gaat op zoek naar interstellaire objecten die door het zonnestelsel gaan