Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: Nieuwe gevaarlijke varianten kunnen ontstaan ​​door ratten, Amerikanen waarschuwen

Uit een recente studie bleek dat deze knaagdieren, die zeer aanwezig zijn in onze steden en op het platteland, drager zijn van Covid-19. Onderzoekers vrezen dat het virus in hun organisme kan muteren en nieuwe varianten kan creëren.

Voor de Wereldgezondheidsorganisatie ligt Covid-19 achter ons. Drie jaar na het uitbreken van de epidemie bevestigde de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dat “Vol vertrouwen” Wat betreft het feit dat Coronavirusziekte Het zal geen probleem meer zijn Volksgezondheid, een internationale noodsituatie. Om in te schatten dat de ziekte kan zijnVoorkomen en behandelen“Zoals het kan zijn “seizoensgriep” vanaf dit jaar.

Ondertussen doet een nieuwe studie de vrees voor een uitbraak herleven nieuwe varianten. Bezorgdheid werd geuit door analyses van ratten in New York. Dat blijkt uit een publicatie in het tijdschrift Mbeo Volgens de American Society for Microbiology zijn fretten die in de Amerikaanse stad wonen drager van het coronavirus en positief getest op meerdere varianten (alpha, delta, omicron).

In het najaar van 2021 heeft een team van de USDA Animal and Plant Health Inspection Service een onderzoek uitgevoerd muizen Wild browns die leven in de riolering van New York. 79 muizen werden geanalyseerd om een ​​serologisch onderzoek op te zetten en hun genomen werden gesequenced. Conclusie: Dertien monsters waren drager van SARS-CoV-2, ofwel 16,5% van hen.

“Bepaal of het circulerende virus evolueert naar nieuwe stammen die een risico kunnen vormen voor de mens”

in communicatieDe onderzoekers menen dat het fenomeen niet beperkt blijft tot Amerikaanse steden. “Deze wilde muizen hebben veel mogelijkheden om met mensen om te gaan. Twee eerdere studies gaven aan dat ratten in Azië (Hong Kong) en Europa (België) blootgesteld aan SARS-CoV-2; Het is echter onduidelijk aan welke variant van SARS-CoV-2 deze muizen in de twee onderzoeken werden blootgesteld.Wetenschappers zeggen.

READ  Kans op regenachtig onweer dit weekend!

En om toe te voegen: Onze resultaten benadrukken de noodzaak van verdere bewaking van Sars-CoV-2 in muizenpopulaties voor een Mogelijkheid van secundaire zoönotische overdracht op de menszei professor Henry Wan, directeur van het Center for Influenza and Emerging Infectious Diseases aan de Universiteit van Missouri en hoofdauteur van de studie. Het is belangrijk Bepaal of het virus in dieren circuleert en evolueert naar nieuwe stammen die een risico voor de mens kunnen vormen.hij is klaar.