Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid: In Nederland zoeken restauranthouders hulp bij de rechtbank

Op 23 februari 2019 om 20:42 op 2021Bijgewerkt op 23 feb. 13:08 in 2021

In Nederland zijn koffiezetapparaten en restaurants aan het einde van hun glans. Ze vrezen een financiële moord op de hele industrie als de beperkingen op de strijd tegen Govt-19 voortduren.

Ze hebben sinds half oktober geen klanten meer kunnen verwelkomen en hebben geen flauwe start meegemaakt. Het bevel tot een avondklok werd op 23 januari van kracht De verwachting is dat het nog drie weken van kracht zal zijn, heeft de regering al gezegd, en er wordt geen ontspanning voor bars en restaurants overwogen.

Minister-president Mark Rutte en zijn minister van Volksgezondheid Hugo de Jong kondigen deze dinsdag enige versoepeling van de gezondheidsregels aan, vooral richting kappers- en schoolkappers, maar niets aan de horeca-kant.

Het grootste Nederlandse systeem Afdeling (KHN) Dus op maandag kondigde hij aan dat hij een klacht zou indienen tegen de regering in een poging de anti-overheidsbeperkingen op te heffen, die volgens hem gepast waren voor de risico’s die eraan verbonden zijn.

Wanhopige situatie

We zijn erg teleurgesteld over de regering. “Robert Willemson, voorzitter van de Federatie van Restaurants, die gelooft dat het virus zich niet in restaurants verspreidt, wordt ervan uitgegaan dat de gezondheidsregels worden gerespecteerd. “De situatie is zo slecht dat ondernemers opnieuw kansen in de horeca mislopen.

Financiële steun van de overheid sinds de uitbraak ” Accumulatie dekt geen vaste kosten “De organisatie, die ongeveer 20.000 bedrijven en 255.000 werknemers vertegenwoordigt, vraagt ​​rechters om de heropening van restaurants te bevelen”, voegde hij eraan toe. spoedig Vergoeding Financiële vergoeding.

READ  4 familieroutes met must-see stops

Vorige week, Een rechtbank oordeelde Dit was aanvankelijk voor een collectieve “viruskernkop” (waarheid over het virus) die de legitimiteit van het avondklokbesluit, dat werd ingesteld van 21.00 uur tot 04.30 uur, in twijfel trok. Veel evenementen In grote Nederlandse steden. De rechtbank beval de verwijdering en er werd beroep aangetekend.

Nieuwe wet

De zaak zal op vrijdag 26 februari worden behandeld, maar ondertussen heeft de regering zich wettelijk afgedekt Uitvoering van een wet Dit garandeert hem de onmiskenbare geldigheid van het uitgaansverbod. De vorige beslissing werd genomen in opdracht van de noodtoestand. De Senaat keurde het vrijdagavond in een snelle procedure goed en de nieuwe wet werd de vorige dag door het Parlement onder het parlement met een meerderheid goedgekeurd. Het bevel tot avondklok wordt dus verlengd tot eind maart, ondanks klachten van handelaren.

De overheid vindt de gezondheidssituatie nog steeds zorgwekkend. Het RIVM meldde maandag 4.217 nieuwe coronavirussen, die voor het eerst sinds 2 februari zijn gestegen naar een zevendaags gemiddelde.