Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid en reizen: Welke landen zijn nog gesloten?

Covid en reizen: Welke landen zijn nog gesloten?

Twee jaar na het sluiten van de toegang tot zijn grondgebied vanwege de Covid-19-pandemie, heropent Nieuw-Zeeland zijn grenzen vanaf 1 augustus volledig. In de wereld zijn er nog enkele hittebestendige landen, die we in dit artikel opsommen.

Met de Covid-pandemie is reizen moeilijk geworden. Veel landen hebben hun grenzen gesloten en maatregelen zijn geleidelijk opgeheven. Dit is met name het geval in Nieuw-Zeeland, dat op maandag 1 augustus zijn grenzen volledig heropende voor buitenlanders, herinnert hij zich. ten westen van Frankrijk. Maar sommige landen zijn nog steeds gefragmenteerd.

Japan

Volgens het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, onder verwijzing naar onze collega’s van CNieuwsDe versoepeling van de beperkingen begon op 1 maart.

Vanaf deze datum werd het mogelijk om “toegang te vragen tot Japans grondgebied voor een kort of lang verblijf”, op voorwaarde dat dit “gegrond was op professionele gronden (werkvisum, studenten)”.

Opmerking: deze licenties worden alleen afgegeven aan personen die “een bewijs van ontvangst of toezicht kunnen rechtvaardigen door een organisatie op Japans grondgebied (bedrijf, universiteit, enz.”).

Later, op 1 juni, stonden de Japanse autoriteiten een quotum van 20.000 inzendingen per dag toe voor toeristen. Japan heeft gefaseerde visa afgegeven, op voorwaarde dat mensen die daarheen willen gaan “deel uitmaken van een groep die rechtstreeks is georganiseerd of verbonden is met een in Japan gevestigd toeristenbureau dat kan getuigen bij het aanvragen van een visum”. Vandaag de dag past het land deze regels nog steeds toe en is daarom slechts gedeeltelijk open.

READ  ‘De Verenigde Staten herwinnen de controle over China’

China

Hij herinnert zich dat er sinds maart 2020 geen toeristen meer in het land te zien zijn CNieuws. Volgens Buitenlandse Zaken kunnen alleen “buitenlanders die om een ​​dringende reden naar China moeten, een visum aanvragen bij ambassades en consulaten”.

Wie deze toestemming weet te bemachtigen, moet “binnen 48 uur voor het instappen twee PCR-testen in verschillende laboratoria” uitvoeren. Ook bij aankomst wordt er quarantaine opgelegd.

Er worden ook strikte beperkingen opgelegd aan Chinese burgers die in het buitenland wonen. Sterker nog, ze zaten al meer dan twee jaar onder een quarantaine van 21 dagen, voordat die op 28 juni 2022 werd teruggebracht tot tien dagen (zeven dagen in het hotel en drie in zijn huis).

Taiwan

Zelfs vandaag de dag wordt de toegang aan buitenlanders volledig ontzegd. Buitenlandse Zaken specificeert dat sinds 15 juni “alleen Taiwanese burgers en hun echtgenoten en minderjarige kinderen, evenals houders van een verblijfsvergunning (ARC, APRC, diplomatieke kaart) of visa die zijn afgegeven om naar behoren gemotiveerde professionele of humanitaire redenen (met uitzondering van toerisme, voor voorbeeld)”.

Degenen die Taiwan binnenkomen, worden onderworpen aan een “speeksel-PCR-test bij de landing in Taipei, evenals een of meer antigeen-zelftests tijdens quarantaine”, die drie dagen duurt. Isolatie gevolgd door vier dagen ‘zelfcontrole’ waarin ‘een negatieve zelftest van minder dan 48 uur om belangrijke redenen naar buiten mag (naar het werk gaan, wat basisinkopen doen), maar zonder naar drukke openbare plaatsen te gaan .

Turkmenistan

Ook vandaag blijft het land volledig gesloten. Het is zonder uitzondering verboden om iemand van buitenaf te betreden.

READ  Australië wordt in meerdere havens geconfronteerd met een ‘groot cyberveiligheidsincident’

Hoe zit het met de situatie in Frankrijk?

Het systeem dat via de nieuwe gezondheidswet is geïmplementeerd, stelt dat als een bijzonder gevaarlijk nieuw type Covid-virus de kop opsteekt, de overheid een negatieve instaptest kan eisen, geen gezondheidsvergunning.

Een soortgelijk apparaat kan worden toegepast voor reizen van of naar buiten gemeenschappen, “voor het geval er gevaar voor verzadiging bestaat” van hun gezondheidssysteem. De overheid kan deze gezondheidsmonitoring voor een periode van twee maanden per decreet instellen. Verder is er een parlementaire stemming nodig.