Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Wat u moet weten over de nieuwe vaccinatiecampagne die gepland staat voor oktober

Covid-19: Wat u moet weten over de nieuwe vaccinatiecampagne die gepland staat voor oktober

Terwijl het Covid-19-virus de afgelopen weken weer de kop opsteekt, bereidt het ministerie van Volksgezondheid zich voor om vanaf 17 oktober een nieuwe vaccinatiecampagne te lanceren op het vasteland van Frankrijk.

Na maanden van kalmte keert Covid-19 terug naar Frankrijk met een nieuwe formule die wetenschappelijk EG.5 wordt genoemd, ook wel “Eris” genoemd. En aangezien het aantal positieve gevallen deze zomer in Frankrijk toeneemt, moet het ministerie van Volksgezondheid op 17 oktober een nieuwe vaccinatiecampagne lanceren op het vasteland van Frankrijk.

Dit zou volgens de gezondheidsautoriteiten de komst van de winter voorkomen, een periode die bevorderlijk is voor de circulatie van respiratoire virussen. Deze nieuwe vaccinatiecampagne hangt samen met de griepvaccinatiecampagne.

Het besluit van het ministerie van Volksgezondheid volgt op het advies van de Hoge Autoriteit voor Volksgezondheid afgelopen februari. Dit adviseerde in feite een nieuwe dosis van het vaccin dit najaar.

De nieuwe campagne richt zich vooral op mensen die risico lopen. Dit geldt voor mensen ouder dan 65 jaar, patiënten met bijkomende ziekten (diabetes, obesitas, chronische ziekten, enz.), mensen met immunodeficiënties en zwangere vrouwen. Ook mensen die met hen in contact komen dienen gevaccineerd te worden, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers.

Bovendien blijft vaccinatie tegen Covid-19 gratis en open voor iedereen, mits een periode van minimaal zes maanden na de laatste besmetting of injectie wordt gerespecteerd.

READ  Kies een boom en ontdek welke emotie je domineert in de persoonlijkheidstest van vandaag