Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19: Wat is dit nieuwe AY4.2-alternatief, dat de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten houden?

Een subvariabele spreiding in met name de Europese gebieden van Groot-Brittannië. Zeldzaam, het wordt nauwlettend gevolgd door gezondheidsautoriteiten.

Het is lang geleden dat we van het alternatief hebben gehoord. In het VK is het nieuwe subalternatief bijzonder besmettelijk Van variabele delta-spreads,AY4.2“De AY4.2-variant, die in verschillende Europese landen werd ontdekt, is geïdentificeerd in Israël”, zei het ministerie van Volksgezondheid in een verklaring op dinsdag 19 oktober.

Waarom gaat het om dit alternatief?

Het verspreidt zich gemakkelijker en sneller. Als het momenteel niet als besmettelijker wordt beschouwd dan de delta-variant, die aanvankelijk in India verscheen en ervoor zorgde dat de epidemie in het late voorjaar en de vroege zomer hervatte, onderzoeken specialisten het nauwlettend, terwijl drie gevallen zijn geïdentificeerd in de Verenigde Staten, evenals meerdere in Denemarken.

Is de AY4.2-variant resistent tegen vaccins?

In Frankrijk is dit ondergeschikte momenteel niet waargenomen. Het werd ontdekt in de Verenigde Staten en Denemarken en is sindsdien verdwenen, maar het moet nog worden bestudeerd om de resistentie tegen vaccins te beoordelen.

Is dit nieuwe alternatief verantwoordelijk voor het groeiende aantal nieuwe gevallen in het VK?

De nieuwe variant “is niet de oorzaak van de recente toename van het aantal gevallen in het VK”, aldus epidemioloog Francois Ballou en directeur van het Institute of Genetics van University College London, zoals gerapporteerd door onze collega’s van Geen dépeche du midi.

Sommige wetenschappers schrijven de huidige verslechtering van de situatie toe aan de slechte immunisatie van minderjarigen, evenals aan de te vroege afname van de immuniteit tegen de oudste vaccinatie, of aan het opheffen van de meeste gezondheidsbeperkingen in juli in Engeland, waarvan de belangrijkste het masker is binnenkant.

READ  Het eerste zelfgerapporteerde geval van geleedpotigenvirus na een muggenbeet