Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19 – een nieuwe (logische) daling van het besmettingspercentage in Frankrijk onder invloed van betaalde tests

Na het naderen van de alarmdrempel afgelopen weekend, daalde het besmettingspercentage dinsdagavond opnieuw in Frankrijk … Het is duidelijk dat de impact van de tests die zijn gaan betalen voor niet-gevaccineerde zonder recept reëel is.

Na 48,6 gevallen per 100.000 inwoners op zondagavond, is het besmettingspercentage dinsdagavond voor de tweede achtereenvolgende dag in Frankrijk gedaald, met 48,2 gevallen per 100.000 inwoners.

Een noodzakelijk bevooroordeelde daling als gevolg van nieuwe regelgeving met betrekking tot PCR-tests die op vrijdag 15 oktober betaalbaar wordt voor niet-gevaccineerde mensen die geen recept van een behandelend arts krijgen.

In Pyrénées-Orientales en Aude werd dezelfde mechanische achteruitgang waargenomen, aangezien het besmettingspercentage daalde tot 39,7 gevallen per 100.000 inwoners in het Catalaanse land en 37 gevallen per 100.000 inwoners in het land van de Katharen.

Sinds vrijdag, de eerste dag van de overgang naar betaalde toetsen voor veel Fransen, is het aantal afgenomen toetsen gedaald ten opzichte van de week ervoor. Deze zaterdag 16 oktober (laatste gegevens beschikbaar) werden 283.166 tests uitgevoerd, tegenover 513.457 in de week ervoor, een daling van -45% in tests.

Het is duidelijk dat de monitoring van de dynamiek van de epidemie wordt beïnvloed, ondanks de significante toename van het infectiepercentage sinds begin vorige week.

READ  Moet er een infraroodthermometer worden gebruikt?