Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

COVID-19: Vaccinatiecampagnestands tijdens de feestdagen

De wachtrijen… zijn leeg. Aan de voet van het Hôtel de Ville in Parijs zijn de tientallen meters lange wachtrijen voor de hangar van het vaccinatiecentrum niets meer dan een herinnering. “Sinds een week is het veel rustiger, er wordt buiten nauwelijks gewacht”, vraagt ​​een medewerker. Op de Doctolib-pagina van deze site die met en zonder afspraak ontvangt, zijn afspraken dezelfde dag nog beschikbaar.

Geleden Aankondiging op 12 juli van de verlenging van de gezondheidsvergunningMiljoenen Fransen haastten zich naar het Doctolib-platform om een ​​afspraak te maken. In de week van 19 juli werden 4,8 miljoen injecties gedaan, een recordaantal sinds de lancering van de campagne. Maar in de week van 26 juli, de eerste daling, zakte dat aantal naar 4,3 miljoen. “Niet zoveel als de voorraad ons toelaat”, betreuren we de Het ministerie van Volksgezondheid, ook al vertegenwoordigt het nog steeds een “zeer hoog niveau” tot eind juli.

Video. Vaccinatie: Emmanuel Macron verslaat de terugroepactie op Instagram en TikTok

Eind augustus waren voor het eerst 50 miljoen injecties gericht

De komende weken zal de daling naar verwachting verder toenemen. Volgens de voorspellingen van Doctolib zal het tempo pas na 15 augustus weer op gang komen. ” Het komt door de feestdagen ! Ingediend bij Aurelie Compass Richard, algemeen directeur van het Seine-Saint-Denis Primary Health Insurance Fund, die de phillipent vaccin (Seine-Saint-Denis). Ik heb veel patiënten die de afgelopen dagen zijn gekomen om hun dosis te krijgen voordat ze op vakantie gaan. “

Als de hub een sterke toestroom had na de aankondigingen van Emmanuel Macron op 12 juli, met bijna 1.500 injecties per dag, zijn de parkeergarages nu verlaten. Sinds vorige week worden er nog dagelijks ongeveer 500 injecties gegeven.

READ  Covid: Gezondheidskaart binnenkort geïntegreerd in vliegtickets om tijd te besparen?

In Neuilly-sur-Seine laat het centrum het doek zakken van 5 tot 23 augustus. “We sloten vandaag eerder dan verwacht omdat we niet genoeg afspraken hadden”, zegt coördinator locoburgemeester Alexandra Fourcade. “Niets aan de hand”, aldus het ministerie van Volksgezondheid, wiens doel van eind augustus voor het eerst 50 miljoen injecties nog binnen bereik is. Om het te bereiken, zullen nog steeds bijna 7 miljoen Fransen moeten worden gevaccineerd.